Banner 980x90

Cūkmens ar Vislatvijas koka tūri piestās arī Rēzeknē

Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros sestdien, 30.jūlijā, Raiņa ielā 29A no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 norisināsies Cūkmena kokmīļu darbnīca ar dažādām izzinošām un jautrām aktivitātēm. 

Latvijā populārāko dabas draugu – Cūkmenu – rēzeknieši varēs satikt plkst.11.00, kad viņš Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam pasniegs īpašu dāvanu – koka manifestu. Cūkmena kokmīļu darbnīcā mazie un lielie kokmīļi varēs iepazīt koka labās īpašības dažādās aktivitātēs – veidojot dažādas jaunas lietas no koka – lellītes, vilciņus, savu pirmo vizītkarti un daudz ko citu.

Kokmīļi varēs spēlēt spēles un noskatīties animācijas īsfilmu Koks – veselīgs materiāls. Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē koktēlnieki nolēmuši radīt Cūkmena koka skulptūru, kas iemiesos koka vērtības un simboliski aicinās ikvienu novērtēt koku un tā sniegtās iespējas. Skulptūras ideja tiks meklēta konkursā Uzzīmē koka Cūkmenu.

Konkurss norisināsies līdz sestdienai, 20.augustam, un tajā piedalīties tiks aicināti arī mazie rēzeknieši vecumā līdz desmit gadiem. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, un radošākā risinājuma autora darbs pārtaps īstā koka skulptūrā. Galvenās balvas ieguvējs varēs uzrīkot draugu ballīti Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē kopā ar Cūkmenu. Savas idejas mazie kokmīļi varēs uzzīmēt un iesniegt Cūkmena kokmīļu darbnīcās, kā arī pa pastu vai personīgi AS "Latvijas valsts meži" birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

"Šogad esmu sācis runāt ne tikai par sliktajām, bet arī labajām meža lietām, lai ikviens saprastu, kāpēc mežs ir tik īpašs. Mežs mūs nodrošina ne tikai ar svaigu gaisu, bet arī koksni, kas ir viens no videi draudzīgākajiem materiāliem, ar ko var droši spēlēties bērni. To mēs mācāmies Latvijas valsts mežu ekoprogrammā bērnudārziem Cūkmena detektīvi, kā arī atklājam Cūkmena kokmīļu darbnīcā," par jaunumiem stāsta LVM kampaņas Nemēslo mežā! galvenais varonis Cūkmens.

Cūkmens jau izsenis zināms kā dabas draugs un aizstāvis, kurš iestājas par tīru mežu un nepiesārņotu vidi. Sabiedrība kļūst arvien izglītotāka vides jautājumos, tāpēc Cūkmens spēris soli tālāk un otrdien, 26.jūlijā, Jelgavā uzsāka Cūkmena kokmīļu darbnīcas tūri pa Latviju, ar ko piestās arī Rēzeknē. Tās ietvaros Latvijas populārākais dabas draugs viesosies vēl 3 pilsētās – sestdien, 13.augustā, Valmierā, sestdien, 20.augustā, Liepājā, savu lielo vasaras ceļojumu noslēdzot piektdien, 26.augustā, Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)