Banner 980x90

Internātskolu audzēkņi pulcējas Ziemassvētku svinībām

Šajā svētku laikā skaists un svinīgs notikums bija Latgales reģiona internātskolu un bērnu namu audzēkņiem. 

Rēzeknes internātpamatskolā Attīstības centrā sabrauca bērni un pedagogi no Ezersalas speciālās internātpamatskolas, Adamovas sanatorijas internātskolas, Maltas speciālās internātskolas, Tiskādu sanatorijas internātpamatskolas, Tiskādu bērnu nama, Rēzeknes Bērnu sociālo pakalpojumu centra un Rēzeknes internātpamatskolas - attīstības centra audzēkņi.

Kopā sanākšanas svētki sākās ar skaistu koncertu, priekšnesumus bija sagatavojušas visas skolas. Skanēja sirsnīgas Ziemassvētku dziesmas, bija vairāki teatrāli uzvedumi. Pēc bagātīgām svētku pusdienām bērniem notika jautras, aktīvas rotaļas un izdejošanās no sirds kopā ar zvēru karali tīģeri un tīģerēnu. Šo pasākumu internātskolu un bērnu namu audzēkņiem sarīkoja Latvijas Bāreņu biedrība, dāvanas sarūpēja arī biedrība "Laimes Kalve".

Biedrība "Laimes Kalve", kuras pārstāvji, pasniedzot dāvanas, katrai skolai deva arī pateicības par pedagogu sirsnīgo darbu, lielo atdevi jauno cilvēku morāles, ētikas un izglītības veicināšanā. Abu biedrību pārstāvjiem bija noorganizēta ekskursija pa skolu. Tās laikā skolas viesi pārliecinājās, cik ļoti jaukā, sakoptā vidē dzīvo un mācās bērni, klasēs satika brīnišķīgus un atsaucīgus skolotājus un sirsnīgus bērnus. Apbrīnas vērti ir skolas klašu kabinetu noformējumi un skaistie pedagogu mākslinieciskie gleznojumi.

Biedrības "Laimes Kalve" lektori regulāri viesojas Latvijas novadu skolās, sociālajos dienestos un dažādās organizācijās ar lekcijām un semināriem. Skolēniem piedāvā lekcijas par savstarpējām attiecībām, saskarsmes kultūru, motivāciju mācīties un atkarību profilaksi. Lekcijas notiek nelielām grupām, visbiežāk katrai klasei atsevišķi, to laikā dalībnieki strādā kopā ar lektoru, piedalās diskusijās. Skolu pedagogi atzīst, ka pēc "Laimes Kalve" lekcijām jaunieši vēl kādu laiku apspriež dzirdēto, un ir pozitīvas izmaiņas viņu uzvedībā.

Biedrība "Laimes Kalve" īsteno sociālo projektu, kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība "Laimes Kalve" piedāvā arī seminārus pieaugušajiem par to, kā "neizdegt" darbā, saprasties ar dažāda rakstura cilvēkiem, plānot savu laiku un risināt konfliktus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)