Banner 980x90

RTA apskatāma studentes Elvas Kājiņas personālizstāde

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA), Atbrīvošanas alejā 115, otrā stāva gaitenī, pašlaik ir atvērta studiju programmas "Interjera dizains" 3.kursa studentes Elvas Kājiņas personālizstāde "Ir redzēts".

Elva Kājiņa ir apguvusi labas prasmes zīmēšanā un akadēmijas skatītājam parāda savas iegūtās zināšanas un spējas. Šoreiz autore izvēlējusies RTA visatpazīstamākos cilvēkus – pasniedzējus. Uzdevums bija ļoti sarežģīts un atbildīgs.

Elva izvēlējusies atraktīvu, veiklu, virtuozu zīmējuma tehniku, kura prasa labas zināšanas zīmēšanā, nepieciešamo pieredzi šādu darbu izpildīšanai. Zināmas grūtības šādos zīmējumos – panākt portretisko līdzību un ne vienmēr visus portretus var izpildīt vienādā līmeni. Izstādē eksponēto portretu skaits ir plašs, un tik īsā laika sprīdī autore ar šo uzstādījumu ir veiksmīgi tikusi galā.

Studente izstādēs piedalās jau kopš 2010.gada. Ir organizējusi vairākas zīmējumu izstādes Rēzeknes dizaina un mākslas vidusskolā: 2011.gadā – "E. Kājiņas kolorētie zīmējumi", 2012.gadā – karikatūru izstāde "Aktuālā karikatūra", 2015.gadā un 2016.gadā RTA piedalījās starptautiskajās studentu plenēru darbu izstādēs.

Pēdējos gados Elva piedalās arī dizaina izstādēs. 2013.gadā autore eksponēja savu darbu "Pikaso torte" Latgales kultūrvēstures muzejā. Panākumiem bagāts Elvai ir 2016.gads Starptautiskajā studentu plakātu izstādē Pleskavā "Lasošie kaimiņi ", kas bija veltīts rakstnieka Tiņanova daiļradei, autore ieguva godalgotu vietu un laureāta diplomu. Šogad oktobrī Elva piedalījās Latvijas dizaineru savienības rīkotajā izstādē "Design Isle", kur eksponēta daudzfunkcionāla mēbele "Cauri kokam". Gribas novēlēt Elvai panākumus radošajā darbā un arī interesantas un kreatīvas studijas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)