Banner 980x90

Rēzeknes forumā uzsāktās debates turpināsies praktiskajā konferencē Ludzā

Ludzas pašvaldība ir iesaistījusies projekta "Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" īstenošanā. 

Projekta pasākumi tiek rīkoti, īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda multisektoriālā projekta "Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi" aktivitāti. Pasākuma īstenotāji: Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un partneri - Rēzeknes novada pašvaldība, Ludzas pašvaldība, Līvānu pašvaldība, Madonas pašvaldība, biedrība "Latvijas Inovatoru apvienība" un biedrība "Biomasas Tehnoloģiju centrs".

Projekta atklāšanas forumā, kas notika Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā 2016.gada 25.novembrī tika apspriesti svarīgākie jautājumi un valsts līmenī risināmie uzdevumi, lai veidotu augstvērtīgu vides un reģionālo politiku Latvijā un Latgalē. Forumā izteiktie ekspertu secinājumi un izvirzītie priekšlikumi detalizētāk tiks apspriesti praktiskajā konferencē "Kā sasaistīt vides aizsardzības iniciatīvas ar pētniecību un uzņēmējdarbību? Latgales novadu pieredze" Ludzā, kas notiks 2017.gada 27.janvārī Ludzas Tautas namā.

Uzsverot projekta nozīmīgumu Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele norāda: "Šajā izglītības, dabas aizsardzības un uzņēmējdarbības apjomīgā projekta īstenošanā esam iekļāvušies, lai būtiski uzlabotu uzņēmējdarbības atbalsta sistēmu, veicinātu Latgales dabas bagātību apzināšanu un to izmantošanu uzņēmējdarbības attīstībā. Ludzas uzņēmējiem ir vajadzīga palīdzība, ieguldot naudu zinātnisko pētījumu veikšanai (piemēram, medicīnas tūrisma un kosmētikas ražošanas jomā)."

Raksturojot temata aktualitāti Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks atzīst: "Turpinot diskusiju ciklu Ludzā, ir paredzēts aplūkot Latvijas tautsaimniecībai būtisku problēmu spektru par to, kā uzņēmējdarbības procesā neatstāt novārtā dabas vērtības, kā racionāli izmantot un saglabāt šos resursus. Mūsu studentu un akadēmiskā personāla pētījumi ir vērsti uz kūdras, sapropeļa, kaņepju, linu, niedru un citu Latvijas dabas resursu potenciālo izmantošanu. Ludzas pašvaldība ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju ir uzsākusi sadarbību un kopīgi sagatavojusi pieteikumu pēcdoktorantūras pētniecības atbalstam. Plānotie pētījumi būs vērsti uz zilā māla resursu apzināšanu Latgales ezeros un to potenciālo izmantošanu, kā arī komercializāciju".

Praktiskajā konferencē Ludzā piedalīsies uzņēmēji, augtskolu un zinātniski pētniecisko institūtu pārstāvji, pašvaldību vadītāji, nozaru ministriju vadošās amatpersonas, eksperti no Latgales un Latvijas dažādām valstiskajām un nevalstiskajām institūcijām. Pasākumā ir aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Projekts ir veltīts Latgales kongresa simtgades atcerei un Latvijas simtgadei un tā noslēguma forums "Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados" notiks Latgales kongresa vēsturiskajā datumā 2017. gada 28.aprīlī Rēzeknē. Projekts "Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja: Andra Mangale projekta koordinatore 20010211

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)