Banner 980x90

Aizvadītās nakts lietavas jaunus plūdus Latgalē nav izraisījušas

Daugavpils, 13.sept., LETA. Aizvadītās nakts lietavas Latgalē vietumis sabojājušas pa kādai caurtekai, taču jaunus plūdus reģionā tās nav izraisījušas, aģentūra LETA noskaidroja vietējās pašvaldībās.

"Izskatās, ka augusta plūdu scenārijs tomēr nav atkārtojies, ceļi novadā nav pārplūduši, izskalota ir tikai viena jauna caurteka. Diemžēl daudzos laukos, kuri jau bija sākuši apžūt, atkal stāv ūdens," aģentūrai LETA pastāstīja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka (ZZS).

Līdzīga situācija ir arī Baltinavas novadā, kur ceļi nav applūduši, vien daļēji bojātas divas caurtekas un applūduši lauki, aģentūrai LETA pastāstīja Baltinavas novadā domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore ("Mēs-Baltinavai").

Arī Rēzeknes novadā, kur nokrišņu daudzums diennakts laikā sasniedzis 24 milimetrus, lietavas būtiskus postījumus nav nodarījušas, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Pagājušajā diennaktī daudzviet Latvijas austrumu daļā nolija vairāk nekā 20-30 milimetru nokrišņu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tostarp Jēkabpilī lietus daudzums diennaktī sasniedza 21 milimetru, Rēzeknē - 24, Gulbenē - 26, Alūksnē - 33 milimetrus. Visstiprāk lija Lubānā, kur 12 stundās nolija 37 milimetri nokrišņu jeb vairāk nekā puse no mēneša normas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)