Banner 980x90

Apelācijas kārtībā iztiesās koncertzāles "Rīga" un LZA strīda lietu

Daugavpils, 18.janv., LETA. Šodien Latgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā sāks skatīt SIA "Rīgas koncertzāle" un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) strīda lietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Apelācijas sūdzību par Daugavpils tiesas lēmumu minētajā lietā iesniegusi koncertzāle "Rīga".

Jau vēstīts, ka Daugavpils tiesa ir lēmusi piedzīt no koncertzāles "Rīga" par labu LZA 59 679 eiro parādu. Lēmums nosaka, ka koncertzālei "Rīga" ir jāatmaksā arī likumiskie procenti LZA - 1021 eiro - un tiesas izdevumi - 1723 eiro. Tāpat Daugavpils tiesa noteikusi LZA tiesības saņemt no koncertzāles "Rīga" 8% gadā no 59 679 eiro parāda summas līdz sprieduma izpildei.

Vienlaikus tiesa noraidījusi koncertzāles "Rīga" prasību pret LZA par paziņojuma par nomas līguma izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku, kā arī prasību par zaudējumu 7748 eiro apmērā piedziņu.

Šo Daugavpils tiesas spriedumu iepriekš pārsūdzēja koncertzāles vadītājs Juris Millers. Daugavpils tiesa nolēma atstāt bez virzības Millera iesniegto apelācijas sūdzību minētajā lietā. Koncertzāles vadītājs pārsūdzēja arī šo nolēmumu, un lieta automātiski tika nosūtīta izskatīšanai Latgales apgabaltiesā.

Jau vēstīts, ka starp koncertzāli "Rīga" un LZA patlaban notiek vairākas tiesvedības. Lai visas tiesas notiktu pēc iespējas ātrāk, izskatāmās lietas no Rīgas pārceltas uz Daugavpils tiesu.

LZA 2015.gada jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga", to pamatojot ar telpu nomas un siltumenerģijas parādiem. LZA vairākkārt pieprasīja atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpināja veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus.

Millers uzskata, ka LZA cenšas panākt SIA "Rīgas koncertzāle" maksātnespēju, jo tad LZA ir tiesības pārņemt visus ieguldījumus, neizmaksājot nekādas kompensācijas.

Tomēr producents turpmākajai radošajai darbībai ir atradis jaunas telpas Rīgā, Ulmaņa gatvē 1, kur darbosies Latvijas Jaunatnes teātris un kuru iekārtošana izmaksājusi teju 50 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)