Banner 980x90

Ar lekciju un izstādes atklāšanu Rēzeknē Latvijas Mākslas akadēmija sāks simtgades projekta jauno mākslas biennāli

Rīga, 3.sept., LETA. Ar lekciju un izstādes atklāšanu Rēzeknē ceturtdien, 5.septembrī, Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) sāks akadēmijas simtgades projekta jaunās mākslas biennāles "Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes" ("Art Future / Future Signs") īstenošanu, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Laura Ozola.

Pēcpusdienā plkst.14 paredzēta Annas Bočkovas (Austrija) lekcija "Nākotnes teatrālie aspekti" angļu valodā, kura tiks novadīta Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas telpās sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāli. Pēc lekcijas sekos diskusija un izstādes atklāšana Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē.

Jaunās mākslas biennāle "Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes" ir starptautiska studējošo un jauno mākslinieku un dizaineru biennāle, kuras mērķis ir kulminēt Latvijas valsts un LMA simtgades svinības, pozicionējot LMA kā nākotnē orientētu mākslas un dizaina augstskolu un aktualizējot Latvijas valsti, kā nākotnē orientētu, starptautiski konkurētspējīgu un jauniešus iesaistošu. Iesaistot citu valstu jaunākās paaudzes māksliniekus un dizainerus, Latvija tiks pozicionēta kā kultūras, mākslas un dizaina inovācijām draudzīga vide, uzsvēra pasākuma rīkotāji.

Jaunās mākslas biennāles galvenās norises tiks atklātas LMA nākamajā nedēļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)