Banner 980x90

AS "Sadales tīkls" paaugstina elektroapgādes drošumu un kvalitāti Viļānu novadā

Ilustratīvs foto/ Foto:Rezekne24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto:Rezekne24.lv

Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, AS "Sadales tīkls" Viļānu novada elektrotīkla atjaunošanā līdz 2018.gadam plāno ieguldīt vairāk nekā 1,2 miljonus eiro, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informēja AS "Sadales tīkls"Komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

Realizējot 14 projektus, Viļānu, Dekšāres un Sokolku pagastā plānots veikt vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju vadu un balstu nomaiņu 23 km garumā, rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 16 transformatoru apakšstacijas, bet zemsprieguma un vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām plānots veikt teju 25 km garumā.

Rūpējoties par drošu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, AS "Sadales tīkls" turpina plānveidīgi atjaunot un uzlabot elektrotīklu visā Latvijā, veikt vadu un balstu nomaiņu, kā arī zemsprieguma 0,4kV(kilovoltu), gan vidējā sprieguma 20kV gaisvadu līniju pārbūvi kabeļu līnijās. Lai elektrotīkls būtu drošs, efektīvs un elektroenerģijas piegādi lietotājiem AS "Sadales tīkls" spētu sniegt augstā kvalitātē, tas savlaicīgi un noteiktā apjomā ir jāatjauno, jo tā elementi kalpo vidēji 40 - 50 gadus. Elektrotīkla atjaunošana ir galvenais nosacījums, lai nodrošinātu kvalitatīvu elektroenerģiju iedzīvotājiem un samazinātu dažādu ārējo risku ietekmi uz elektroapgādes nepārtrauktību.

Lai paaugstinātu elektroapgādes kvalitāti un drošumu Viļānu novada iedzīvotājiem, AS "Sadales tīkls" šogad novadā realizēja 3 investīciju projektus, darbos ieguldot 130 tūkst. eiro. Viļānu pagastā realizēts vidējā sprieguma 20kV elektrotīkla automatizācijas projekts, kura ietvaros elektrotīklā izbūvēts attālināti vadāms jaudas slēdzis, kas turpmāk ļaus AS "Sadales tīkls" darbiniekiem ātrāk reaģēt un efektīvāk attālināti vadīt elektrotīklu, palielināt automātiski saņemtās informācijas plūsmu par aktuālo situāciju elektrotīklā, veikt pārslēgumus, maksimāli samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos. Plānveidīgi veicot elektrotīkla atjaunošanu, šogad Viļānu pagastā izbūvēta jauna 20kV gaisvadu elektrolīnija 0,6 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvētas par kabeļu līnijām 9,2 km garumā un izbūvētas divas transformatoru apakšstacijas, paaugstinot elektroapgādes drošumu vairāk nekā 1 100 Viļānu novada iedzīvotajiem, tostarp Viļānu slimnīcai, AS "Viļānu selekcijas un izmēģinājumu stacijai" un apdzīvotām vietām "Notra", "Nagļi", "Rikava", "Gaigalava" un "Vecstružāni".

Elektrotīkla uzlabošanas un atjaunošanas darbi Viļānu novadā turpināsies arī nākamajos gados. 2016. gadā Viļānu pagastā AS "Sadales tīkls" plāno realizēt vidējā sprieguma elektrotīkla automatizācijas projektu, investīcijās ieguldot 82 tūkst. eiro. Projekta ietvaros elektrotīklā tiks izbūvēts attālināti vadāms jaudas slēdzis, paaugstinot elektroapgādes drošumu 600 AS "Sadales tīkls" klientiem apdzīvotās vietās "Strupļi" un "Uļjanova".

2017.gadā Viļānu novadā AS AS "Sadales tīkls" plāno realizēt 5 projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot 311 tūkst. eiro. Elektrotīkla rekonstrukcijas darbu laikā Viļānu pagastā plānots atjaunot vidējā sprieguma 20kV elektrolīniju 6,7 km garumā, rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 5 transformatoru apakšstacijas, bet zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas plānots pārbūvēt par kabeļu līnijām 8,8 km garumā, savukārt Dekšāres pagasta iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju plānots pārbūvēt par kabeļu līniju 1,6 km garumā un izbūvēt jaunu transformatoru apakšstaciju. Pēc plānoto projektu realizēšanas elektroapgādes drošums un kvalitāte paaugstināsies 762 AS AS "Sadales tīkls"  klientiem.

Turpinot elektrotīkla rekonstrukciju, tikpat nozīmīgus iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanas projektus AS AS "Sadales tīkls" plāno realizēt arī 2018.gadā. Viļānu pagastā 2018.gadā plānots atjaunot vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas 17,2 km garumā, zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 3,6 km garumā un rekonstruēt vai izbūvēt jaunas 8 transformatoru apakšstacijas, savukārt, lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu Sokolku pagasta iedzīvotājiem, vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju rekonstrukciju paredzēts veikt 7,5 km garumā, savukārt Dekšāres pagasta iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai vidējā sprieguma elektrolīnijas plānots rekonstruēt 1,2 km garumā, kā arī darbu laikā plānots izbūvēt jaunu zemsprieguma kabeļu līniju 0,5 km garumā un rekonstruēt transformatoru apakšstaciju. 2018.gadā Viļānu novadā AS AS "Sadales tīkls" kopumā plāno realizēt 8 elektrotīkla atjaunošanas un uzlabošanas projektus, investīcijās ieguldot 889 tūkst. eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)