Banner 980x90

AS "Rēzeknes siltumtīkli" gadu noslēgusi ar 240 000 eiro peļņu

Daugavpils, 9.apr., LETA. Pašvaldības AS "Rēzeknes siltumtīkli", kas nodarbojas ar siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanu, kā arī ar siltumenerģijas pārvadi, sadali un realizāciju, 2017.gadu noslēgusi ar 9 375 780 eiro apgrozījumu un 241 100 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

No peļņas 10% tiks izmaksāti kapitāldaļu turētājam – Rēzeknes pilsētas domei. Savukārt atlikusī peļņas daļa tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai.

Gadu iepriekš AS "Rēzeknes siltumtīkli" apgrozījums bija 8 957 796 eiro, bet peļņa - 1 394 036 eiro.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, 2017.gads AS "Rēzeknes siltumtīkli" iezīmējās ar dalību lielos maģistrālo siltumtīklu posmu rekonstrukcijas projektos un vērienīgu siltumtrašu remontu.

Realizējot vienu no nozīmīgākajiem projektiem, uzņēmums pērn rekonstruēja maģistrālās siltumtrases posmu N.Rancāna ielā, kur no jauna tika uzbūvēti 355 metri siltumtrašu. Pērn tika demontēts arī vecais artēziskais urbums N.Rancāna ielā 1D, bet tā vietā - izveidots jauns artēziskais urbums un uzbūvēta jauna ēka. Turklāt uzņēmums izbūvēja TEC transformatoru apakšstaciju bijušajā Ziemeļu rajona katlumājā, Atbrīvošanas alejā 155A, kur tagad Rēzeknes pilsētas domes rūpniecisko teritoriju atjaunošanas projektā notiek biroja telpu un ražošanas ēkas būvniecība. 2017.gadā AS "Rēzeknes siltumtīkli" par saviem līdzekļiem nomainīja arī 407 metrus siltumtrašu, kas izmaksāja 136 960 eiro. Savukārt siltumtrašu kārtējiem remontiem tika izlietoti 22 509 eiro, bet to uzturēšanai un apkalpošanai – 37 792 eiro.

Pārskata periodā turpinājās patērētās siltumenerģijas uzskaites sistēmas modernizācijas darbs, tostarp uzņēmums iegādājās 44 jaunus ultraskaņas skaitītājus un uzstādīja desmit attālinātās siltumskaitītāju uzraudzības un vadības sistēmas. Gada beigās ar šādām sistēmām Rēzeknē bija aprīkotas jau 243 dzīvojamās mājas.

Pērn gada beigās kopējais uzņēmuma debitoru parāds bija 2 299 465 eiro, tajā skaitā iedzīvotāju parāds – 1 698 914 eiro, un turpinājās sadarbība ar diviem parādu piedziņas uzņēmumiem un publisko parādnieku datu bāzi AS "Kredītinformācijas birojs".

Svarīgi notikumi pērn bija arī AS "Rēzeknes siltumtīkli" un SIA "Rēzeknes enerģija" apvienošanās, dabasgāzes tirgus atvēršana, kā rezultātā parakstīts jauns līgums ar AS "Latvijas Gāze", kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprināja tarifa projektu 2018.gada 4.janvārī, kas stājās spēkā šā gada 1.martā. Siltumenerģijas tarifa samazinājums attiecībā pret dabasgāzes cenu ir 2,92% jeb 1,57 eiro par megavatstundu.

Arī šogad uzņēmums plāno īstenot vairākus pilsētas siltumtrašu saimniecības infrastruktūras atjaunošanas projektus. Jau ir zināms par siltumtrašu rekonstrukciju Lubānas un Atbrīvošanas alejas posmos ar ES fondu 40% atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)