Banner 980x90

Brīvdienu māja "Ezera Sonāte" Rēzeknes novadā saņem "Zaļo sertifikātu"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lauku tūrisma gada noslēguma konferencē "Lauku tūrisma spēks - uzņēmēju, pašvaldību un vietējās kopienas sadarbība" vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts" pasniegta 14 saimniecībām, aģentūru LETA informēja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Zaļo sertifikātu" saņēma 14 saimniecības - brīvdienu māja "Sīpoli", viesu māja "Gungas", lauku māja "Bincāni", brīvdienu māja "Šķiperi", brīvdienu māja "Ezera sonāte", lauku sēta "Indāni", viesu māja "Garīkas", brīvdienu māja "Klajumi", brīvdienu māja "Meža skuķi", viesu māja "Ceļmalas", brīvdienu māja "Baldones draugu pirts", kempinga mājas "Laimes māja", brīvdienu māja "Pizā" un brīvdienu māja "Jaunbrenguļi".

Kopumā Latvijā ir 76 "Zaļā sertifikāta" lauku tūrisma saimniecības.

"Zaļais sertifikāts" ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro "zaļas" saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides ministrijas pārraudzībā, informēja Ziemele.

Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts "Zaļais sertifikāts", viss rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi un vienlaicīgi atpūta ērta un patīkama cilvēkam. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu "Zaļās brīvdienas". Atbilstoši uzņēmēju interesei nākamgad plānots pārskatīt kritērijus un atvērt "Zaļo sertifikātu" ne tikai lauku tūrisma, bet arī citu lauku ekonomikas nozaru uzņēmējiem, informēja Ziemele.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)