Banner 980x90

Digitalizēti Latgales Kultūrvēstures muzeja 1150 krājuma priekšmeti

Rīga, 18.jūl., LETA. Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē divu dienu laikā digitalizēti 1150 krājuma priekšmeti, aģentūru LETA informēja muzeja krājuma nodaļas speciāliste Evita Kozule.

Sadarbojoties Kultūras informācijas sistēmu centra un muzeja speciālistiem, augstas kvalitātes attēli iegūti Latgales Kultūrvēstures muzejā esošiem priekšmetiem no latgaliešu literatūras un tekstiliju kolekcijām.

Fotografētas tikušas arī Livonijas laika monētas, kuras līdz šim bijušas apskatāmas vienīgi muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā "Rēzekne laikmetu griežos". Tagad tās būs aplūkojamas arī Nacionālajā muzeju krājuma kopkatalogā kopā ar citiem digitalizētajiem priekšmetiem.

Kozule klāstīja, ka fotogrāfi Miks Užāns un Sintija Selicka atzinīgi novērtējuši Latgales Kultūrvēstures muzeja speciālistu attieksmi.

Digitalizācija tiek veikta projekta "Kultūras mantojuma satura digitalizācija (1.kārta)" īstenošanas gaitā. Projekta laikā līdz 2021 gadam plānots digitalizēt 68 000 priekšmetu, kas atrodas Latvijas akreditēto muzeju krājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)