Banner 980x90

DP un prokuratūrā nav pārbaužu par VID "nomelnošanas kampaņu"

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Prokuratūrā un Drošības policijā (DP) patlaban nav nekādu kriminālprocesu vai pārbaužu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nomelnošanas kampaņu, kādu vairākkārt publiski piesaukusi VID vadība.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone šonedēļ LTV raidījumam "Rīta panorāma" apgalvoja, ka pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) patlaban tiek rīkota nomelnošanas kampaņa. Par šo tematu Pētersonei bijušas sarunas ar DP, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, kā arī Valsts policijas vadību un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Šīs iestādes arī uzskatot, ka notiek nomelnošanas kampaņa.

LETA vairākām minētajām iestādēm uzdeva jautājumu, vai to rīcībā ir informācija par iespējamu VID nomelnošanas kampaņu un vai par to ir sākta kāda pārbaude vai kriminālprocess.

"Prokuratūra minētā jautājuma sakarā neveic nekādas pārbaudes, un prokuratūras lietvedībā nav šāda kriminālprocesa," aģentūrai LETA ar Ģenerālprokuratūras preses sekretāres Kristīnes Sutuginas starpniecību norādīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Arī DP preses sekretāre Līga Pētersone teica, ka patlaban DP nav sākusi ne pārbaudi, ne kriminālprocesu saistībā ar iespējamu VID nomelnošanas kampaņu. Sīkākus komentārus DP nesniedza.

Savukārt KNAB sniegtā atbilde bija nekonkrēta. "Jautājumā par KNAB sāktajām pārbaudēm paskaidrojam, ka jebkura iestādē sāktā pārbaude tiek veikta, ievērojot likumā noteikto KNAB kompetenci," norādīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

LETA jau ziņoja, ka 14.aprīlī preses brīfingā VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis paziņoja, ka pēdējā laikā notiek organizētās noziedzības grupējuma rīkota nomelnošanas kampaņa pret VID. "Mēs labi zinām, kurš organizētās noziedzības grupējums rīko šo kampaņu. Tiek darīts viss iespējamais, lai nomelnotu VID un tā darbiniekus," uzsvēra Čerņeckis, konkrētus vārdus gan nenosaucot.

Iepriekš Pētersone finanšu ministrei iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)