Banner 980x90

Ērģeļu festivālā "Organismi" oktobrī piedalīsies vācu džeza ērģelniece Barbara Denerleina.

Rīga, 4.sept., LETA. No 10.oktobra līdz 13.oktobrim Latgales vēstniecībā "Gors" notiks ceturtais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Organismi", kurā skanēs tā mākslinieciskās vadītājas Ivetas Apkalnas, Latvijas Nacionālais simfoniskā orķestra, Shipsea un vācu džeza ērģelnieces Barbaras Denerleinas koncertprogrammas, aģentūru LETA informēja "Gora" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

10.oktobrī plkst.18 "Gora" Mazajā zālē skanēs koncerts "Džezs satiek ērģeles", kurā tiks atskaņota vācu džeza ērgeļnieces Denerleinas jaunākā koncertprogramma "My moments".

"Mūzika ir kā dārgakmens, kas mums sniedza daudzus vērtīgus mirkļus - laimi un bezgalīgu prieku, mīlestību un brīvību. Ar šiem iedvesmas un manas muzikālās pasaules brīžiem es gribu dalīties ar klausītājiem visā pasaulē, parādot instrumentu karalienes - ērģeļu - skaņas krāsainību un maģiju. Ērģeles ir mana mīlestība, mana misija," komentēja māksliniece.

Savukārt 11.oktobrī plkst.18 Lielajā zālē skanēs Apkalnas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertprogramma "Ērģeļu simfonija", atskaņojot beļģu komponista un mūzikas publicista, viena no ievērojamākajiem 19.gadsimta pirmās puses ērģelniekiem un beļģu ērģeļmūzikas attīstītājiem Jozefa Jongena ērģeļkoncertu "Sinfonia Concertante" un Kanādas latviešu komponista Tālivalža Ķeniņa "Sinfonia Concertata", kura savu Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvoja šovasar Cēsīs. 

12.oktobrī plkst.18 Lielajā zālē būs skatāma īpaši festivālam radīta Shipsea un Apkalnas saspēle programmā "Origin", kas tapusi kopā ar Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas kori. Uz šo festivāla notikumu īpaši aicināti jaunieši.

Bet 13.oktobrī plkst.11 mazie klausītāji aicināti piedalīties muzikālajā darbnīcā kopā ar Apkalnu, improvizatoru Vari Klausītāju un gleznotāju Ingrīdu Ivani. Paredzēta izrāde-improvizācija bērniem, kurā kopā ar mazajiem skatītājiem improvizēs trīs dažādu profesiju mākslinieki, katras izrādes saturu un zīmējumu radot kā unikālu stāstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)