Banner 980x90

Inline hokeja laukumu Rēzeknes novada Iugulovas ciemā par 32 000 eiro izveidos SIA "Arena Sports" un IK "Latgales galdnieks"

Daugavpils, 1.dec., LETA. Īstenojot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstītu projektu, Rēzeknes novada Iugulovas ciemā SIA "Arena Sports" un IK "Latgales galdnieks" izbūvēs inline hokeja laukumu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

Publisko iepirkumu "Inline hokeja laukuma izveide" izsludināja Rēzeknes novada pašvaldības Vērēmu pagasta pārvalde, savus piedāvājumus tam iesniedza divi pretendenti.

Projekta gaitā paredzēts izveidot 40×20 metru inline laukumu, uzstādīt bortus un vārtus. Inline hokeja laukumu izveide Iugulovas ciemā izmaksās 32 144 eiro.

Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolā aģentūra LETA noskaidroja, ka inline laukuma izveides ideja pieder mācību iestādes fizkultūras skolotājam. Tā kā skolā nav lielas sporta zāles, Inline laukuma izbūve palīdzēs mācību iestādē dažādot audzēkņiem fizkultūras nodarbības.

Rēzeknes novada pašvaldībā aģentūru LETA informēja, ka Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolā sākta projekta īstenošana, kas paredz inline hokeja laukuma izveidi un nepieciešamā aprīkojuma iegādi.

Latvijā inline hokeja laukumi ar speciāli šim sporta veidam paredzēto segumu atrodas Olainē, Jelgavā, Rīgā un Jūrmalā. Latgalē ir daudz hokeja laukumu, kur spēlē hokeju vienu – maksimums divus mēnešus gadā, savukārt šis laukums būtu "aktīvs" vismaz sešus mēnešus, skaidro projekta autori.

Inline hokeja laukums ziemas apstākļos ir izmantojams kā standarta hokeja laukums, pa kuru spēlētāji pārvietojas ar slidām. Savukārt apstākļos, kad ledus seguma nav, spēlētāji pa to var pārvietoties ar skrituļslidām. Laukums ir izmantojams arī citām sporta aktivitātēm, tai skaitā handbolam un florbolam.

Inline hokeja laukumu varēs izmantot ne tikai Makašānu skolēni, bet arī pārējie vairāk nekā 1500 Vērēmu pagasta iedzīvotāj un Rēzeknes novada skolas sporta stundu dažādošanai. Noteiktā laikā inline laukumu varēs izmantot ģimenes ar bērniem un citi interesenti, lai spēlētu inline hokeju, skrituļslidošanai un citām aktivitātēm.

Projekta realizācija ļaus paplašināt sporta aktivitāšu klāstu gan novada skolām, gan ikvienam iedzīvotājam, sekmēs novada iedzīvotāju iesaistīšanos fiziskās aktivitātēs, veselības veicināšanas pasākumos, lietderīgu laika pavadīšanu bērniem un jauniešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)