Banner 980x90

Izsludina kandidātu pieteikšanu apbalvojumam "Rēzeknes Goda pilsonis"

Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Rezekne24.lv
Rēzeknes pilsētas dome izsludinājusi kandidātu pieteikšanu pašvaldības augstākajam apbalvojumam "Rēzeknes Goda pilsonis", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Iesakot kandidātus augstajam apbalvojumam, jānorāda viņa vārds un uzvārds, dzimšanas dati, nodarbošanās, dzīvesvieta, kontaktinformācija, dzīvesgājuma apraksts un sabiedrisko aktivitāšu apraksts, par kurām varētu piešķirt šo apbalvojumu. Norādāma arī informācija par kandidāta pieteicējiem.

Apbalvojums "Rēzeknes Goda pilsonis" tiek piešķirts fiziskām personām par sevišķiem nopelniem Rēzeknes labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā vai citā darbā.

Par nopelniem uzskatāms gan izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Kandidātus šim apbalvojumam var izvirzīt domes deputāti, domes komitejas, komisijas, Rēzeknē reģistrētas juridiskas personas, valsts vai pašvaldību institūcijas vai iedzīvotāji, ne mazāk kā desmit pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Rēzeknē.

Pieteikumi apbalvojumam "Rēzeknes Goda pilsonis" iesniedzami līdz 1.novembrim Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par "Goda pilsoņa" nosaukuma piešķiršanu vispirms lems Rēzeknes domes komitejas apvienotajā slēgtajā sēdē, bet galīgo lēmumu deputāti pieņem domes sēdē.

"Rēzeknes pilsētas Goda pilsonis" tradicionāli tiek nosaukts Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītajā svinīgajā pasākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)