Banner 980x90

Jaunajā līgumā ar "Clean R" par ietvju uzturēšanu Rēzeknē paredz stingrākus noteikumus

Rīga, 7.febr., LETA. Par pilsētas koplietošanas teritoriju apsaimniekotāju atkārtoti izvēloties SIA "Clean R", Rēzeknes pašvaldība līgumā paredzējusi stingrākus noteikumus gadījumiem, ja darbi netiks pildīti kvalitatīvi, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Konkursā Rēzeknes pilsētas koplietošanas teritoriju apsaimniekošana un uzturēšana piedalījās trīs pretendenti, un "Clean R" piedāvāja izdevīgāko cenu - 2 787 149 eiro. Līdz ar to tika izvēlēts uzņēmums, kurš Rēzeknes ietves apsaimnieko jau kopš 2016.gada, un par kura darba kvalitāti saņemtas iedzīvotāju sūdzības.

Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, jaunajā līgumā būs paredzēti stingrāki noteikumi. Piemēram, par nekvalitatīvi veiktu darbu vai izpildes termiņu kavēšanu paredzēts līgumsods 500 eiro apmērā par katru gadījumu vai objektu, turklāt, ja šis līgumsods būs maksāts vismaz trīs reizes, domei būs tiesības vienpusēji izbeigt noslēgto līgumu. Tāpat, ja tiks konstatēts, ka kāds darbinieks strādā neatbilstoši noslēgtā līguma nosacījumiem, domei būs tiesības pieprasīt šī darbinieka nomaiņu pret citu, ne mazāk kvalificētu darbinieku.

Uzņēmuma "Clean R" atbildīgie speciālisti domei apgalvojuši, ka jau pašlaik tiek meklēti darbinieki, kā arī piesaistītas papildus tehnika.

Pozņakovs klāstīja, ka domes Pilsētas saimniecības pārvaldes un Administratīvās inspekcijas speciālisti periodiski pārbaudīs "Clean R" veikto darbu kvalitāti, tomēr rēzeknieši ir aicināti aktīvi iesaistīties un, konstatējot nesakoptas vai nekvalitatīvi notīrītas ietves, ziņot pašvaldībai.

Jau vēstīts, ka pēc iedzīvotāju sūdzībām par nenotīrītām ietvēm Rēzeknē dome apsaimniekotājam - "Clean R" - piemērojusi 900 eiro līgumsodu. Pašvaldība, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par trotuāru tīrīšanu ziemas periodā, pārbauda norādītās adreses un risina problēmas ar ietvju apsaimniekotāju. Taču pašvaldība novērots, ka diezgan bieži informācija par laikus nesakoptiem vai vispār netīrītiem trotuāriem nenonāk līdz pašvaldībai. Tāpēc pilsētnieki informāciju ar precīzām adresēm, bet vislabāk ar fotogrāfijām aicināti sūtīt domes Pilsētas saimniecības pārvaldes speciālistiem.

Vēlāk, izsludinot jaunu iepirkumu, "Clean R" piedāvāja zemāko pakalpojuma cenu - 2,787 miljonus eiro. SIA "Rodeks" finanšu piedāvājums ir 2,824 miljoni eiro, savukārt SIA "Rēzeknes namsaimnieks" pakalpojumu solīja nodrošināt par 2,903 miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)