Banner 980x90

Jaunu ielu izbūvei Rēzeknē plāno novirzīt 2,39 miljonus eiro 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Laikā līdz 2020.gadam Latvijas pilsētām būs pieejami kopumā 37,7 miljoni eiro no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda jaunu maģistrālo ielu un pašreizējo maršrutu attīstībai.

To paredz valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais un Satiksmes ministrijas izstrādātais noteikumu projekts programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma "Nacionālas nozīmes attīstības centru integrēšana TEN-T tīklā" īstenošanai.

Katrs finansējuma saņēmējs - Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras un Ventspils pilsētas pašvaldības vai to izveidota iestāde - var iesniegt vienu projektu, kas pretendētu uz Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

No pasākumā pieejamiem līdzekļiem Daugavpilij paredzēts novirzīt 7,65 miljonus, Jelgavai - 6,28 miljonus, Jūrmalai - 2,71 miljonu, Jēkabpilij - 3,99 miljonus, Liepājai - 4,43 miljonus, Rēzeknei - 2,39 miljonus eiro, Valmierai - 2,87 miljonus, Ventspilij - 5,05 miljonus eiro.

Lai novērstu infrastruktūras pārrāvumus pilsētās un radītu alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, atdalot to no sabiedriskā transporta plūsmām, 2014-2020.gada plānošanas periodā nacionālās nozīmes attīstības centriem, izņemot Rīgu, paredzēti 37,7 miljoni eiro Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma.

Atbalstāmās darbības ir jaunu maģistrālo ielu un pašreizējo maršrutu attīstība, kas nodrošina atsevišķu pilsētu daļu efektīvu savstarpējo sasaisti un sasaisti ar TEN-T tīklu - alternatīvu kravas ceļu izbūve, pārbūve vai modernizācija.

SM veica sākotnējo novērtējumu, kura laikā tika identificētas infrastruktūras attīstības vajadzības nacionālās nozīmes attīstības centros, kā arī apzināti potenciālie projekti šajās pilsētās. Kopumā pilsētu pašvaldības iesniedza 32 sākotnējās projektu idejas. No tām tika identificēti prioritārie projekti, kuru īstenošana atbilst pasākuma mērķim un nacionālo attīstības centru izvirzītajam prioritātēm.

Projektu iesniegumu atlasi organizēs Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, kas izstrādās projektu iesniegumu atlases nolikumu, veiks projektu vērtēšanu un slēgs vienošanos ar projektu iesniedzējiem par projektu īstenošanu.

Pasākuma projekti jāīsteno līdz 2023.gada 31.decembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)