Banner 980x90

Kā iekrāt pietiekami daudz naudas dzīvokļa remontam

Mājoklis var būt personīgā pils, taču tā arī prasa zināmus finansiālos ieguldījumus – ne vien jāapmaksā aktuālie rēķini, bet periodiski jāveic remonts un citi labiekārtošanas darbi. Lielākus darbus var un vajag plānot kaut tādēļ, ka nereti nepieciešams iekrāt naudu šo darbu veikšanai. Kā to visefektīvāk izdarīt? Par to turpinājumā. 

Cik daudz iekrāt?
Tas, kāda naudas summa nepieciešama, atkarīgs no plānotajiem darbiem un ar tiem saistītajām izmaksām. Ja šķiet, ka izmaksas paredzēt ir grūti, var konsultēties ar speciālistiem vai vadīties pēc principa, kurš paredz, ka ik gadu mājokļa labiekārtošanā būtu jāiegulda aptuveni 1–3% no mājokļa cenas. Tātad, ja dzīvoklis Jums izmaksāja, piemēram, 50 tūkstošus, ik gadu tā remontam būtu jāatvēl 500 līdz 1500 eiro. Tomēr daļa cilvēku dzīvo no algas līdz algai, tādēļ iekrāt remontam vajadzīgo naudas summu šķiet neiespējami. Viens no risinājumiem šādā situācijā – novērst remontu. Tas nozīmē – regulāri veicot nelielus uzlabojumus, kā arī savlaicīgi reaģējot uz bojājumiem, izmaksas būs zemākas nekā tad, ja dzīvoklī ilgu laiku nebūs veikti nekādi uzlabojumi. Tiesa, remontu mūžīgi atlikt tik un tā nebūs iespējams, tādēļ jāgaida līdz brīdim, kad finansiālā situācija uzlabosies, vai arī jāmeklē citi veidi, kā iegūt nepieciešamo naudas summu. 

Stratēģijas, kā iekrāt vairāk
Lai varētu iekrāt nepieciešamo naudas summu, jāizvērtē, kādu summu un cik ilgā laika posmā ir iespējams sakrāt. Pēc tam jāizveido jauns budžeta plāns, kur līdzekļi atvēlēti arī šim mērķim. Iespējams, tas nozīmē arī savu līdzšinējo naudas tērēšanas paradumu izvērtēšanu un lieko tēriņu izslēgšanu. 

Palīdzēt var arī atsevišķa uzkrājuma konta izveide un automātiskā maksājuma pieslēgšana interneta bankā. Tādā veidā konkrētā datumā uz krājkontu automātiski tiks pārskaitīta norādītā naudas summa, un Jūs pat nepamanīsiet, kā izveidosies ievērojams uzkrājums. 

Budžeta plānošanā noderīgas var būt arī mūsdienās populārās mobilās aplikācijas, kas ērti ļauj sekot līdzi naudas plūsmai. Tāpat budžeta plāna izpildei sekot līdzi var ar papīra un rakstāmā vai speciāli šim nolūkam izveidotas excel tabulas palīdzību. Stratēģijas var būt dažādas – galvenais ir atrast to, kas piemērota tieši Jums.

Kredīts dzīvokļa remontam
Tiem, kuriem šķiet, ka nespēs sakrāt remontam nepieciešamo summu vai arī mājokļa labiekārtošanas darbi nevar gaidīt, kā risinājums var būt kredīts. Šobrīd pieejami dažādi patēriņa kredīti, kas ļauj aizņemties mazākas un lielākas summas uz īsākiem un garākiem termiņiem. Ņemot vērā salīdzinoši lielo piedāvājumu, svarīgi izvērtēt vairākas aizņemšanās iespējas, lai atrastu prasībām atbilstošāko. Un, lai arī aizdevums var palīdzēt īstenot lielākas ieceres, tomēr vienmēr uz to paļauties nevajadzētu. Jāatceras, ka ikviens kredīts ir atbildība, tādēļ svarīgi izvērtēt savu maksātspēju. 

Mājokļa uzturēšana prasa kā laika, tā arī finansiālos ieguldījumus. Tajā jāveic dažādi labiekārtošanas darbi, turklāt nereti tie arī izmaksā gana daudz. Zināmas naudas summas novirzīšana šim mērķim ik mēnesi ir labākā stratēģija, kā tikt galā ar visiem, tostarp neparedzētiem, izdevumiem. 

Pašam sava dzīvesvieta ir lieliska svētība, taču tā var sagādāt arī raizes – īpaši, ja nespējat atlikt naudu tās labiekārtošanas darbiem. Labākais, ko varat darīt, – rēķināties ar izmaksām, iekļaujot tās ikmēneša budžetā. Svarīgi arī novērst radušos problēmu, tiklīdz tā pamanīta – jo ilgāk kavēsities, jo dārgāks būs remonts. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)