Banner 980x90

Kā izvēlēties bērnam vispiemērotāko rotaļlietu?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rotaļlietas bērnam palīdz iepazīt pasauli un attīstīt kustības. Vecākiem, izvēloties mantiņas, ir būtiski piemeklēt katram vecumam visatbilstošākās, piemēram, tādas, kas palīdz iemācīties loģiski domāt vai atšķirt formas un krāsas. Lai neapjuktu plašajā rotaļlietu klāstā, sagatavojām Tev vairākus ieteikumus, kā atrast vispiemērotāko dāvanu.

No dzimšanas līdz 1 gadam
Tā kā zīdaiņi daudz ko apgūst ar sajūtu palīdzību, ir svarīgi iegādāties tādas rotaļlietas, kuras ir patīkami aptausīt un aplūkot. It īpaši pašiem mazākajiem patīk spēļmantiņas, kas reaģē uz viņu darbību, piemēram, tādas, uz kurām uzspiežot, rodas skaņa.
Bērniem ieteicami
- grabulīši;
- dažādas faktūras rotaļlietas, piemēram, lieli plastmasas vai koka klucīši;
- stumjamas un velkamas rotaļlietas.

Šādas attīstošās rotaļlietas mazulim palīdzēs
- izzināt pasauli un apgūt jaunas iemaņas,
- attīstīt roku sīko motoriku,
- koncentrēt uzmanību uz priekšmetu,
- attīstīt emocionālo sfēru un psihiskās funkcijas.

No 1 līdz 3 gadiem
Šajā vecumā bērni daudz labāk izprot cēloņa un seku likumsakarības, priekšmetu formas un funkcijas, iegaumē daudz vairāk informācijas par apkārtējo pasauli. Šī vecuma bērniem vispiemērotas ir attīstošās rotaļlietas ar vairākām detaļām, piemēram:
- vienkārši konstruktori;
- lielas puzles;
- saliekamas rotaļlietas;
- rotaļu automašīnas un izturīgas lelles.

Izvēloties rotaļlietas, ir jāpievērš uzmanība to drošībai un materiālu sastāvam. Izvēlieties izturīgas konstrukcijas spēļmantiņas, kurām nevar noraut sīkas detaļas, kā arī tādas, kuru sastāvā nav toksisku materiālu (šāda informācija parasti tiek norādīta uz iepakojuma). 

No 3 līdz 5 gadiem
Bērnudārza un pirmsskolas vecuma bērniem pašiem patīk radīt dažādus priekšmetus un tos izmantot spēlēs. Bērniem no 3 līdz 5 gadiem ir vērts iegādāties dažādus zīmēšanas, gleznošanas un veidošanas materiālus, kā arī rotaļlietas, kas veicina radošu domāšanu un iztēli
Šai vecuma grupai vispiemērotākās ir tādas rotaļlietas kā
- vienkāršas galda spēles ar noteikumiem,
- būvniecības rotaļlietas,
- rotaļu virtuves vai mājsaimniecības,
- spēļu automašīnas, vilcieni, trīsriteņi u.c.

No 5 līdz 9 gadiem
Skolas vecuma bērniem patiks spēles, kas ļauj izpausties radoši un darboties komandā. Piemēram, bērniem no 5 līdz 9 gadu vecumam piemērotas ir galda spēles, sporta ekipējums, rokdarbu komplekti – atbilstoši tam, kas visvairāk aizrauj Tavu bērnu.
Vienkāršākais veids, kā saprast, vai attiecīgā rotaļlieta ir piemērota Tavam bērnam, ir sekot ražotāja norādēm – uz etiķetes vai preces apraksta internetā ražotājs bieži vien norāda vecuma ierobežojumu. 

Vēlies iegādāties kvalitatīvas rotaļlietas savam bērnam? 
Rotaļlietas bērna attīstībai un priekam atradīsi "Xnet" interneta veikalā. Šeit varēsi ātri un vienkārši izvēlēties bērna vecumam atbilstošāko mantiņu, piemēram, Lego, konstruktoru, lelli, mīksto mantu, elektronisko spēli vai radiovadāmo rotaļlietu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)