Banner 980x90

KNAB soda Rēzeknes novada domes deputātus par nelikumīgu stundas tarifa likmes noteikšanu pašiem sev

Rīga, 15.okt., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodus astoņiem Rēzeknes novada domes deputātiem, kuri nelikumīgi paši sev noteikuši stundas tarifa likmi, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Piemērotie naudas sodi svārstās no 80 līdz 170 eiro.

Deputāti šogad 25.janvāra domes sēdē balsoja par lēmuma pieņemšanu, nosakot deputātiem stundas tarifa likmi 15,67 eiro apmērā, neievēroja Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma un Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasības, secinājis KNAB.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums paredz, ka pašvaldības domes deputātu mēnešalga nedrīkst pārsniegt mēneša vidējās darba samaksas apmēru, kas noapaļots pilnos eiro un kam piemērots koeficients līdz 1,2.

Savukārt Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums paredz, ka publiska persona rīkojas ar saviem finanšu līdzekļiem un mantu likumīgi, proti, jebkura rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu atbilst ārējos normatīvajos aktos paredzētajiem mērķiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Jau ziņots, ka iepriekš KNAB sodījis arī deviņus Rēzeknes novada domes deputātus deputātus, kuri bija panākuši, ka domes laikraksts tiek izdots arī krievu valodā. Tiesa gan KNAB uzliktos sodus atcēla.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)