Banner 980x90

Konferences "Māksla un mūzika kultūras diskursā" ietvaros notikusi modes skate

Jau tradicionāli konferences programmā tiek iekļauta arī modes skate, arī šogad, pulcinot Latvijas un ārzemju dalībniekus, ilggadējus un jaunus sadarbības partnerus un viesus, 12 tērpu kolekcijās tika piedāvātas autoru veidotās variācijas krāsu kontrastos, tekstūru ritmos, materiālu daudzveidībā un stilizācijās, informē Silvija Mežinska modes skates kuratore, studiju programmas " Apģērbu dizains un tehnoloģija" direktore RTA studiju programmas " Apģērbu dizains un tehnoloģija" absolvente Velga Krukovska šogad prezentēja sava zīmola "VelgaCode" kolekciju " Nr.5", kas radīta no otrreizēji izmantojamiem materiāliem.

Misija – padarīt lietu atkārtotu izmantošanu prestižu, atraktīvu un filozofiski nozīmīgu. Šogad pirmo gadu dalībnieku vidū piedalījās – RTA sadarbības partneri – Balvu Profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola", ar kurām ir noslēgti sadarbības līgumi, lai veicinātu savstarpējas radošās un zinātniskās aktivitātes. Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas profesionālās izglītības skolotāja Anita Matule piedalījās kā kolekciju "Nāc līdzi", "Aizspogulija", "Baltijas saule" autore, tērpos kā abpusējā intelektuālā eksperimentā, atklājot valkātāju, parādot kā tērpi dzīvo un tiecas pēc neparastā. Kolekcija " Baltijas saule" ir veltījums Baltijas ceļa 25 gadu jubilejai, apliecinot Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienotību.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola " Saules skola" piedalījās ar savu absolventu: Jolantas Motivānes kolekciju "Divas dabas", parādot divpusēji valkājamus mēteļus, veidotus no kokvilnas un izoprēna. Sabīnes Aivas Kvederes klasisko kleitu kolekciju lietišķām sievietēm ikdienas valkāšanai "Sabīne".

Ineses Lukjanskas kolekcija "Pastaiga", apģērbu komplektos, kas pieļauj dažādas kombinācijas un pasvītro sievietes radošo dabu. Kristīnes Pastares mežģīņu kleitu kolekciju "Kapučino", kuras atkarībā no valkāšanas veida var kalpot dažādās dzīves situācijās. Jau otro gadu dalībnieku vidū PIKC "Daugavpils tehnikums" skolotāja Ludmila Lukjanska ar kolekciju "Saules pinumi", (režisore – Alisa Matvejeva), parādot brīnumu un mistēriju, ko ietver daba.

Aktīvi konferences un skates dalībnieki, RTA ārzemju sadarbības partneri no Pleskavas Valsts universitātes, šogad ieradās ar Oksanas Šestopoļ kolekciju "Viņš un viņa"- parādot, jau vairāk par pusgadsimtu izmantotu modes sastāvdaļa, militārā stilā iezīmes abu dzimumu ikdienas apģērbā. Pleskavas Valsts universitātes materiālu apstrādes tehnoloģijas un dizaina nodaļas asistente Olga Pospelova piedalījās ar kolekciju "Lazurīts", kurā kleitas rotātas ar grezniem ziedu motīvu izšuvumiem un pašas autores darinātiem aksesuāriem. Modes skatē patīkami pārsteidza RTA maģistra studiju programmas "Dizains" (specializācija " Modes dizains") 2. kursa studentes Zelmas Kačkānes kolekcija "MaaM", parādot kā transformējamas, vienkārša piegriezuma virsdrēbes spēj pielāgoties vēlamajam tēlam, ļaujot tērpam pieskaņoties valkātājai. Lai redzētais radoši iedvesmo studentus un motivē studijām RTA programmā "Apģērbu dizains un tehnoloģija" un profesionālā maģistra programmā "Dizains" (specializācija Modes dizains"), lai jaunu ideju pārpilnība arī turpmāk visiem jaunajiem modes dizaineriem! Uz tikšanos nākamajās modes skatēs RTA!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)