Banner 980x90

Kultūras un tūrisma projektiem Rēzeknē sadalīti teju 5000 eiro

Rīga, 22.febr., LETA. Rēzeknes pašvaldības finansētajā Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursā pieciem projektiem piešķirti 4859 eiro, aģentūra LETA uzzināja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrā.

Ņemot vērā projektu izstrādes kvalitāti, ilgtspēju, atbilstību nolikumam un šī gada izvirzītās prioritātes Visi ceļi ved uz Rēzekni atspoguļojumu, Kultūras komisija nolēma atbalstīt piecus no iesniegtajiem deviņiem projektiem.

Diānas Garančas projektam "Deju studijas "Dynamic Hit" mūsdienu deju koncerts "Ieelpa" piešķirti 500 eiro. Par minētajiem līdzekļiem tiks organizēts mūsdienu deju koncerts, popularizējot deju un motivējot bērnus, jauniešus un pieaugušos aktīvam dzīvesveidam.

Savukārt Jolantas Leitānes projekta "Dzīves krāsas" mērķis ir sekmēt rēzekniešu un pilsētas viesu radošo attīstību un veicināt jaunatnes iesaisti sabiedriskajās aktivitātēs un pilsētas kultūras procesos, attīstot modernu inovāciju un jaunrades vidi pilsētas kultūras dzīvē. Tā īstenošanas tiks organizēta brīvprātīgo grupa, kas Mākslas un mūzikas festivālā "SevenHills" piedāvās vairākas aktivitātes. Iecerei piešķirti 1050 eiro.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Latgales filiāles projekts "Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu un pasniedzēju radošo darbu ceļojošā izstāde "Dzīres" saņēmis1157 eiro. Svinot LMA simtgadi un LMA Latgales filiāles 25 gadu jubileju, rēzeknieši ieplānojuši ceļojošo izstādi, aktualizējot jēdzienu "dzīres", kura zināmākais traktējums rodams sengrieķu filosofijā, kas vijas cauri gadsimtiem un ļauj parādīt svētku svinēšanu radošajā darbībā.

1430 eiro saņēmis Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas projekts "Prieks reizināts ar 3". Projekta gaitā apvienosies trīs Rēzeknes kultūras iestādes, kas šogad svin 60 gadu jubilejas - Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Rēzeknes Tautas teātris un Latgales Kultūrvēstures muzejs, radot kopdarbu, multimediālu izrādi "Prieks reizināts ar 3", atspoguļojot katras iestādes nozīmīgākos notikumus un kopīgās izpausmes desmit gados.

Savukārt biedrības "Rēzeknes mākslinieku kopa" projekta "Skaistums. Gaisma. Pilnība" īstenošanai piešķirti 722 eiro. Projekta mērķis ir atainot un apkopot Rēzeknes mākslinieka Osvalda Zvejsalnieka pēdējo gadu radošo devumu glezniecībā, popularizējot pilsētas kultūras vērtības sabiedrībā, rezultātā mākslinieka 75 gadu dzīves jubilejas gadā tiks izdots Zvejsalnieka izstādes "Skaistums. Gaisma. Pilnība" buklets.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)