Banner 980x90

Latgales Kultūrvēstures muzejā notiks poļiem Rēzeknē veltīta Vēstures mirkļu pietura

Daugavpils, 12.sept., LETA. Šodien plkst.14 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, norisināsies tradicionālā Vēstures mirkļu pietura, kura šoreiz būs veltīta tēmai "Poļi Rēzeknē", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Poļu vēstures aizsākumi Latgalē, tostarp Rēzeknē, meklējami jau no 16.gadsimta otrās puses, kad Latgale nonāca Polijas-Lietuvas valsts sastāvā. Vairāku gadsimtu gaitā poļu tautības pārstāvji kļuva par neatņemamu Rēzeknes pilsētas sastāvdaļu, veicinot vietējās izglītības, kultūras un zinātnes attīstību.

Vēstures mirkļu pieturas gaitā Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas un Rēzeknes poļu biedrības pārstāvji iepazīstinās ikvienu interesentu ar poļu vēsturi, kā arī pazīstamāko inteliģences pārstāvju darbību Rēzeknē.

Ieeja pasākumā būs bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)