Banner 980x90

Latgales vēstniecībā "Gors" valsts svētkos uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris

Rīga, 28.apr., LETA. Latgales vēstniecībā "Gors" 4.maijā plkst.19 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atskaņos komponists Rihards Dubra oratoriju "Marija" tradicionālām dziedātājām, jauktam korim, ērģelēm un orķestrim, aģentūru LETA informēja LNSO pārstāve Dagnija Dižbite - Svarinska.

Partitūras anotācijā autors raksta, ka oratorijas teksts veidots no katoļu lūgšanu grāmatas dziesmu tekstiem, kas veltīti Dievmātei, kuras tēls, viņaprāt, nesaraujami saistīts ar Latgali un arī visu Latviju - Māras zemi. Oratorijas teksts būvēts četrās daļās - "Lūgšana", "Dzimšana", "Ciešanas" un "Cerība". Oratorijas vēstījums, risinot Dievmātes dzīvesstāstu, ir apliecinošs, un gaismu sniedzošs.

Atskaņojumā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Etnomuzikoloģijas klases studentes un absolventes Zanes Šmites vadībā, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", ērģelniece Kristīne Adamaite un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents būs Māris Sirmais.

Kā stāsta Dižbite - Svarinska, šajā koncertā skanēs arī Filipa Glāsa Septītā simfoniju, kuras pavārds ir - "Tolteku". Simfonijas pamatā ir komponista interese par tolteku kultūru, kas aptuveni 10. - 11.gadsimtā tika piekopta tagadējās Meksikas teritorijā.

Ieeja koncertā ar Saeimas ielūgumiem.

Ar šo pašu koncertprogrammu LNSO uzstāsies arī 5.maijā Rīgā, Lielajā ģildē plkst.19. Stundu pirms koncerta Lielajā ģildē interesenti Oresta Silabrieža vadībā varēs iepazīt vakara programmā iekļautos skaņdarbus un to autorus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)