Banner 980x90

Līgo svētkos Rēzeknē pārsteigs ar uguns skulptūru

Daugavpils, 14.jūn., LETA. Līgo svētkos Rēzeknē darbosies Līgo tirgus, notiks radošo kolektīvu uzstāšanās, Ogres Tautas teātris izrādīs Blaumaņa lugu "Skroderdienas Silmačos", kā arī paredzēts pārsteigums - mākslinieka Kozlovska veidotā uguns skulptūra.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece, Līgo tirgus Rēzeknes Festivāla parkā sāks darboties jau no plkst.15. Tajā mājražotāji un tautas lietišķās mākslas meistari piedāvās lauku labumus un amatnieku darinājumus.

No plkst.16 līdz 19.30, skanot dziesmām, varēs iesaistīties vairākās meistardarbnīcās – kopā ar folkloras kopu "Rūta", poļu biedrības sieviešu kori "Jutrzenka", kazaku ansambli "Debeszils zieds" un baltkrievu vokālo ansambli "Suzorje". Kopā ar radošā centa "Zeimuļs" speciālistiem būs iespēja pīt zāļu vainagus, veidot hennas tetovējumus, apgleznot akmentiņus veidot ziepju burbuļus.

Plkst.20 Ogres tautas teātris priecēs klātesošos ar Rūdolfa Blaumaņa lugu "Skroderdienas Silmačos". Pēc izrādes ap plkst.22 kopā ar kapelu "Dziga" tiks iedegta Jāņuguns un būs iespēja izlocīt kājas latvju dančos.

Turpinājumā mākslinieks Gundars Kozlovskis pārsteigs klātesošos ar uguns skulptūru - plkst.23.30 pļavā pie Rēzeknes upes uzspīdēs šim gadam ļoti atbilstoša uguns skulptūra "Gailis". Gada īsākās nakts zaļumballi no plkst.24 spēlēs grupa "Covers Crew" no Rēzeknes. Ieeja svētku pasākumos - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)