Banner 980x90

"Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" ieguldīs 1,346 miljonus eiro lopbarības pārstrādes līnijā

Rīga, 1.nov., LETA. Viļānu novada, Radopoles uzņēmums "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" ieguldīs 1,346 miljonus eiro lopbarības pārstrādes līnijas būvniecībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmuma izsludinātajā iepirkumu konkursā trīs pretendentu vidū uzvarējusi kompānija "Latgalija", kuras piedāvātā līgumcena ir 1,346 miljoni eiro.

Saskaņā ar iepirkumam pievienoto tehnisko specifikāciju, konkursa uzvarētājam būs jāpiegādā autotransporta svari, jāizveido graudu pieņemšanas bedre, jāuzceļ graudu glabāšanas torņi, graudu kalte, graudu transportieru un tīrītāju novietne, lopbarības sagatavošanas līnijq jeb jāuzstāda kombinētās lopbarības mini rūpnīca, jāizveido ražošanas putekļu atbērtne un jāveic ēkas pirmā stāva telpu grupas kosmētiskais remonts.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz nākamā gada 20.jūlijam. Lopbarības pārstrādes līnijas būvniecībai uzņēmums plāno piesaistīt finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē"

LETA pērn jau ziņoja, ka "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" ir uzbūvējusi jaunu piena lopkopības fermu, tādējādi uzlabojot piena kvalitāti un audzējot svaigpiena ražošanas apmērus.

Jaunās fermas būvniecības pirmais posms kompānijai izmaksāja 2,26 miljonus eiro. Taču uzņēmuma plānos bija arī īstenot projekta otro posmu, izbūvējot papildu kūti, ceļus, laukumus un skābbarības bedres un tādējādi projekta kopējās izmaksas tika lēstas apmēram 3,3 miljoni eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Lopkopības izmēģinājumu staciju Latgale" apgrozījums 2017.gadā bija 1,737 miljoni eiro, bet peļņa - 781 560 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 433 670 eiro. "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" pieder vairākiem akcionāriem, taču tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, tam nav Uzņēmumu reģistrā obligāti jāiesniedz informācija par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)