Banner 980x90

Lūznavas muižā Latvijas simtgades pasākumus ievadīs literāri muzikālais uzvedums "Atlaižu"

Daugavpils, 31.marts, LETA. 30.aprīlī plkst.15 Rēzeknes novada Lūznavas muižas Sarkanajā zālē Latvijas simtgadei veltītos pasākumus ievadīs literāri muzikālais uzvedums "Atlaižu", aģentūru LETA informēja Lūznavas muižā.

Uzvedums "Atlaižu", kura nosaukumā simboliski savijušās latviskā "ļaušana iet" un latgaliskā "piedošana", vēstī par Latgali caur sievietes stāstu. Annas Rancānes dzeju un prozu vārdos izdzīvos aktrise Vizma Kvēpa, tautasdziesmas latviski un latgaliski izdziedās un izspēlēs Kristīne Kārkle, bet visu kopā vienā uzvedumā sasaistīs režisore Māra Zaļaiskalns.

Rancāne ir viena no mūsdienu Latgales spilgtākajām rakstītājām – dzeja, proza un arī žurnālistikas stāsti un intervijas viņas rakstīti pārvēršas dziļos, izjustos un reizē arī stipros darbos. Uzvedumā viņa "atlaidīs" publiskajā ceļā savas dzejas un prozas rindas.

Kvēpa ir Rēzeknē dzimusi aktrise, kuras radošais ceļš sācies Rēzeknes Tautas teātrī, bet profesionāli turpinājies Latvijas Nacionālajā teātrī. Pārmaiņu laikos pieņemti jauni dzīves izaicinājumi gan tepat Latvijā, gan pasaules elpas pilnajā Londonā, bet viņas ceļš allaž vedis turp, kur mājas.

Kārkle ir patlaban viena no Latvijā zināmākajām etnomūziķēm, kuras dzimtā puse ir Līvāni. Viņas balss skan "Raxtu raxti", "Laimas Muzykanti", "Brāļi un Māsas", citos projektos un muzikālajās apvienībās.

Zaļaiskalns ir Rēzeknes Tautas teātra režisore, kuras darbu rokraksts ir atpazīstams ne vien Latgalē. Viņas veidotie uzvedumi dzīvo gan uz lielām, gan mazām skatuvēm un ik gadu saņem skatītāju un kritiķu atzinību.

Dažādi uzvedumi Lūznavas muižā nu jau ir kļuvuši par neatņemamu tās repertuāra sastāvdaļu. Līdz šim šeit piedzīvots lietuviešu komponistam un māksliniekam Mikalojam Konstantīnam Čurļonim veltītais literāri muzikālais uzvedums "Čurļoņa pasaulē", vides, deju, mūzikas un gaismu uzvedums "MŪZdienas" un Cimdu Jettiņai veltītais uzvedums-stāsts "Jette. Dvēseles nospiedumi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)