Banner 980x90

Māksliniece Boleiko savā jaunajā personālizstādē apvieno debesu un sociālo tīklu ainavas

Daugavpils, 24.apr., LETA. Rēzeknē, Latgales vēstniecības "Gors" Mākslas galerijā atklāta mākslinieces Magones Boleiko izstāde "Paralēlās pasaules", aģentūru LETA informēja vēstniecības Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Līdz šim Boleiko Latvijas mākslas aprindās uzmanību izpelnījās ar košajiem augu motīviem, bet patlaban Rēzeknē skatāmajā izstādē māksliniece apvienojusi debesu un sociālo tīklu ainavas.

"Izstādē "Paralēlās pasaules" māksliniece apvienojusi debesu ainavas un to, ko varētu dēvēt par sociālo tīklu ainavām. Tā nav ikdienas poetizēšana, un vienlaikus šajā vienkāršībā netiek meklēts arī antipoētiskais, neglītais vai necilais. Darbu noskaņa ir distancēti vērojoša un glezniecisko iedarbību veido formu racionalitāte, sakārtojot un pārdomājot ritmu, krāsu un mērogu savstarpējās attiecības," Boleiko izstādi raksturo Mākslas zinātniece, kritiķe Santa Mičule-Hirša.

Izstāde "Paralēlās pasaules" Latgales vēstniecībā "Gors" būs aplūkojama līdz 17.jūnijam. Tikšanās ar mākslinieci klātienē notiks 19.maijā plkst.21, svinot "Gora" piecgadi un Starptautisko Muzeju nakti.

Boleiko 2004.gadā absolvējusi Rēzeknes Mākslas vidusskolas Modes dizaina nodaļu, Latvijas Mākslas akadēmijā studējusi scenogrāfiju, tad pievērsusies konceptuālajai glezniecībai, 2009.gadā iegūstot bakalaura grādu un 2013.gadā maģistra grādu mākslā. Kopš 2009.gada sarīkojusi vairāk nekā desmit personālizstādes, kā arī piedalījusies daudzās grupu izstādēs Beļģijā, Čehijā, Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā un Islandē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)