Banner 980x90

Mazurkas naktī Lūznavas muižā iepazīs poļu kultūru

Foto no Facebook.com/ Lūznavas muiža - Luznava Manor‎
Foto no Facebook.com/ Lūznavas muiža - Luznava Manor‎
Ceturtdien, 8.septembrī, plkst.19.00 Rēzeknes novadā, Lūznavas muižā, notiks Mazurkas nakts - poļu tradicionālo deju balle, kurā interesenti varēs labāk iepazīt poļu kultūru, aģentūru LETA informēja Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja Inga Drele.

Mazurkas nakts Lūznavas muižā notiks pirmo reizi, un tajā ikviens interesents varēs ne vien iemācīties un izdejot poļu dejas kopā ar Daugavpils Poļu kultūras centra tautas deju kolektīvu "Kukuleczka" (Kukuļečka) un akordeonisti Vivitu Skuruli, bet arī baudīt tradicionālos poļu našķus - kūkas un pīrāgus, tādējādi iepazīstot Polijas kulināro mantojumu.

Mazurkas nakts ideja sasaucas arī ar Lūznavas muižas vēsturi - tieši poļu izcelsmes muižnieku Kerbedzu dzimta Lūznavā 20.gadsimta sākumā cēlusi šo romantiskā jūgendstila muižas kungu māju, kurā tagad, tāpat kā pirms 100 gadiem un senāk, atkal vērojama mākslas un mūzikas rosība.

Ieeja Mazurkas nakts pasākumā būs bez maksas, pasākuma apmeklētāji aicināti saposties kā uz balli - dāmām ierašanās kleitās vai svārkos, kungiem - klasiskā balles tērpā.

Mazurkas nakti sadarbībā ar Lūznavas muižu organizē biedrības "Latvijas Poļu savienība" Rēzeknes nodaļa. Šis pasākums ir viens no projekta "Poļu kultūras dienas Rēzeknē", kurš tiek īstenots ar Kultūras ministrijas atbalstu, notikumiem Rēzeknē un Rēzeknes novadā.

Projekta mērķis, ņemot vērā ciešo poļu un latgaliešu saikni vēsturiskajā Latgales kontekstā, ir Rēzeknes pilsētas un novada iedzīvotāju iepazīstināšana ar poļu tautas tradīcijām, tādējādi veicinot poļu kultūras tradīciju pārmantojamību un stiprinot starpkultūru saikni, popularizējot poļu tautas nemateriālās kultūras vērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)