Banner 980x90

Mūrniece Rēzeknē: Šobrīd ir ļoti svarīgi runāt ar cilvēkiem

"Varas pārstāvjiem un politiķiem šobrīd ir ļoti nopietni jāstrādā iekšpolitiski. Ir svarīgi doties pie Latvijas ļaudīm, atrodot laiku, ja vajag - brīvdienās, ārpus darba stundām, lai runātu ar cilvēkiem," uzsvēra Ināra Mūrniece piektdien, 20.martā, Rēzeknes vizītes laikā. "Jāskatās patiesībai acīs – cilvēki ir nobažījušies par drošību. Politiķiem ir jāsniedz pārliecinošas atbildes un jāskaidro situācija. Ir jāskaidro, ka Latvija ļoti intensīvi strādā pie virknes pasākumu, kā arī kopā ar ES un NATO partneriem, lai drošības riskus būtiski mazinātu."

20.martā Saeimas priekšsēdētāja Rēzeknē tikās ar Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļas instruktoriem un jauniešiem, pilsētas informācijas portālam Rezekne24.lv ziņo Saeimas Preses dienests. Latgalē jaunsardzes kustība pēdējos gados ir aktivizējusies, jo īpaši pateicoties zemessardzes instruktoru entuziasmam un profesionālajām iemaņām. Novadā ir 2529 jaunsargi un 28 instruktori, jaunsargu skaits aug un instruktori ir pārliecināti, ka šis process turpināsies. Jaunsardze apvieno jauniešus no 10 līdz 21 gada vecumam.

Uz tikšanos bija ieradušies jaunsargi no virknes Latgales skolu. "Mēs nešķirojam jaunsargus pēc dzimuma vai valodas. Gadās, ka jaunie dalībnieki atnākot nesaprot komandas latviski, bet mēs palīdzam, un pēc mēneša vai diviem jaunietis latviešu valodā saprot visu, kas nepieciešams," stāstīja 2.novada jaunsardzes nodaļas vadītājs Juris Lelis.

"Jaunsardzes vārdā ir iekodēta nozīme sargāt - savus biedrus, savu māju, savu ģimeni, savu pilsētu un novadu, savu valsti," Ināra Mūrniece sacīja sarunā ar jauniešiem. "Jaunsardzē iegūtās praktiskās militārās un dzīves prasmes, kā arī pleca un komandas sajūta ir labs dzīves skolas pamats."

Sarunā jaunieši vaicāja arī par mobilizācijas iespējamību un iespējamajām darbībām iebrukuma apstākļos. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra NATO un ES dalības lomu drošības risku mazināšanā Latvijā, stāstīja par informatīvā kara izpausmēm un tā būtību, mudināja mediju sniegto informāciju salīdzināt un vērtēt kritiski.

Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta direktors Ansis Strazdiņš uzsvēra, ka būtiski ir sekot citu NATO valstu praksei un jaunsardzes apmācībā lietot demilitarizētus ieročus, ieskaitot tos, kurus tieši šobrīd lieto bruņotie spēki. Tas ļautu jaunsarga sagatavotībai tuvoties tām prasībām, kuras ir Nacionālo bruņoto spēku karavīram. Jaunsargi un instruktori saņēma Saeimas priekšsēdētājas ielūgumu viesoties Saeimā.

20.martā Saeimas priekšsēdētāja Rēzeknes augstskolā tikās ar inteliģences pārstāvjiem, sniedza interviju Latgales reģionālajai televīzijai un apmeklēja koncertu Rēzeknes koncertzālē "Gors". 19.marta vakarā Saeimas priekšsēdētāja Rēzeknē tikās ar Sv.Nikolaja vecticībnieku draudzes pārstāvjiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)