Banner 980x90

Mūžībā aizgājis Latgales keramiķis Evalds Vasilevskis

Rīga, 10.aug., LETA. Vakar mūžībā aizgājis keramiķis, biedrības "Pūdniku skūla" dibinātājs un vadītājs Evalds Vasilevskis, vēsta Latgaliešu kultūras ziņu portāls "lakuga.lv".

Vasilevskis dzims 1953.gada 28.oktobrī Rēzeknē. Viņš mācījies Rēzeknes 1.vidusskolā. Atsaucoties Latvijas Kultūras fonda aicinājumam, viņš 1990.gadā dibinājis "Pūdnīku skūlu", kuras mērķis bija saglabāt un popularizēt Latgales podnieku tradīcijas.

Vasilevskis lielu mūža daļu pavadījis, apmācot jaunos keramiķus, kā arī būvējot keramikas apdedzināšanas cepļus gan Latvijā, gan ārvalstīs. Vasilevskis savā darbā izmantojis senās keramikas apdedzināšanas metodes un paņēmienus, apdedzinot traukus bedres tipa ceplī svēpējuma tehnikā.

Atvadīšanās no Vasilevska notiks pirmdien, 13.augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)