Banner 980x90

Notiks Rāznas Nacionālā parka desmit gadu jubilejas konference

Daugavpils, 3.nov., LETA. 23.novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecības "Gors" mazajā zālē "Zīdaste" norisināsies konference "Rāznas Nacionālā parka pirmie desmit gadi", aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes, komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Konferencē atzīti jomas eksperti, augstskolu mācībspēki, zinātnieki, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji diskutēs par Rāznas Nacionālā parka desmit darbības gados paveikto, par parka kā vienota tūrisma galamērķa attīstību, ainavu plānošanu un ūdeņu biotopu apsaimniekošanas jautājumiem, sikspārņu un putnu aizsardzību, ģeoloģiju un ģeomorfoloģiju. Pasākumā tiks diskutēts arī par to, vai dzīvošana un saimniekošana Rāznas Nacionālajā parkā ir priekšrocība vai trūkums.

Dienas otrajā pusē notiks Annas Rancānes un Andra Eglīša grāmatas "Rāznas Nacionālajam parkam 10 gadu" atvēršanas svētki. Konferences gaitā būs skatāma arī jubilejai veltītā Eglīša fotogrāfiju izstāde "Krustpunktā - daba".

Rāznas Nacionālā pirmajai desmitgadei veltītā konference tiek organizēta projektā "Daba un cilvēks. Toreiz un tagad", kuru finansē Latvijas vides aizsardzības fonds. Piedalīties konferencē aicināts ikviens interesents, dalība pasākumā - bez maksas.

Rāznas Nacionālais parks tika izveidots 2007.gadā, lai saglabātu dabas vērtības, kā arī raksturīgo Latgales kultūrainavas vidi plašā Latgales teritorijā. Rāznas Nacionālais parks ir vieta, kur iepazīt Latgales – Zilo ezeru zemes – dabas un kultūrvēsturiskās vērtības, izbaudīt ainavas skaistumu, novērtēt latgaliešu viesmīlību, izzināt paaudzēs izlolotu amatu prasmes un tradīcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)