Banner 980x90

Notiks Rēzeknes Piena konservu kombināta 60.gadskārtai veltīta Vēstures mirkļu pietura

Daugavpils, 7.nov., LETA. Nākamnedēļ, 14.novembrī, plkst.14 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā notiks viena no kādreizējiem pilsētas rūpniecības flagmaņiem, Rēzeknes Piena konservu kombināta 60.gdadienai veltīta Vēstures mirkļu pietura, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pēc Otrā pasaules kara, nostiprinoties padomju varai, Latvijā notika intensīvs industrializācijas process, kura rezultāta arī Rēzeknē tika uzbūvēti vairāki lieli rūpniecības uzņēmumus, pilsētai kļūstot par vienu no LPSR rūpniecības centriem. Lielākā daļa jauno uzņēmumu tika uzbūvēti jaunizveidotajā Ziemeļu mikrorajonā. Starp tiem bija arī 1957.gadā ražošanu uzsākušais Rēzeknes Piena konservu kombināts.

Drīz vien Rēzeknes Piena konservu kombināts kļuva par lielāko darbojošos uzņēmumu Rēzeknē, kā arī vienu no ievērojamākajām piena pārstrādes ražotnēm visā Latvijā. Kombināta produkcija bija iecienīta ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī tālu aiz tās robežām, tai skaitā Kubā un Kazahstānā. 2001.gadā finansiālu problēmu dēļ ražotnes darbība tika apstādināta.

Vēstures mirkļu pieturā "Rēzeknes Piena konservu kombinātam – 60" būs iespēja ielūkoties uzņēmuma vēstures lappusēs kopā ar uzņēmuma vēstures pētnieku Artūru Āboliņu. Pasākuma gaitā būs apskatāma arī uzņēmuma darbībai veltīta ekspresizstāde.

Apmeklēt tradicionālo Vēstures mirkļu pieturu aicināti visi interesenti, ieeja pasākumā - par brīvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)