Banner 980x90

Otrdien valsts dienvidos gaiss sakarsīs līdz +31 grādam; dažviet iespējams spēcīgs pērkona negaiss

Rīga, 11.jūn., LETA. Otrdien Latvijā, no dienvidiem samazinoties mākoņu daudzumam un karsējot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26..+31 grādam, prognozē sinoptiķi.

Karstākais laiks gaidāms vēlā pēcpusdienā valsts dienvidos. Vēsāk nekā citviet valstī būs Ziemeļkurzemes piekrastē; gaisa temperatūra Kolkasragā var saglabāties zem +20 grādiem.

Pirms karstuma no dienvidrietumiem var nākt viens vai vairāki lietus un negaisa mākoņi, tie skars Kurzemi, bet var sasniegt arī Rīgas apkaimi. Lielāku risku radīs negaisa mākoņi, kas var veidoties pēcpusdienā un vakarā.

Piemēroti apstākļi negaisa augšanai pēcpusdienā un vakarā būs visā valstī, bet Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka pērkona negaiss gaidāms galvenokārt rietumu novados un ka tā laikā iespējamas stipras lietusgāzes, krusa un vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Valdošais būs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Vairāku kilometru augstumā vējš pūtīs no dienvidrietumiem, tādēļ potenciālo negaisa mākoņu virzība būs no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem.

Rīgā otrdiena varētu paiet bez būtiskiem nokrišņiem, mākoņu kļūs mazāk. Vakarā palielināsies pērkona negaisa risks. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra tuvosies +30 grādiem.

Jau ziņots, ka LVĢMC izsludinājis brīdinājumu par gaidāmu karstumu otrdien, trešdien un ceturtdien. Dienas laikā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem, bet trešdien un ceturtdien vietām valsts dienvidos karstums kļūs ļoti stiprs - gaisa temperatūra sasniegs +33 vai pat +34 grādus, brīdina sinoptiķi.

Valsts dienvidu daļā pirmo reizi kopš pagājušā gada karstuma dēļ ir spēkā oranžais brīdinājums, pārējā teritorijā izsludināts dzeltenais brīdinājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)