Banner 980x90

Pakulās ielēkusi dzirkstele izraisa ugunsgrēku Rēzeknes linu pārstrādes uzņēmumā

Daugavpils, 27.marts, LETA. Ugunsgrēku Rēzeknes linu pārstrādes uzņēmumā varētu būt izraisījusi pakulās ielēkusi dzirkstele, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes Rēzeknes daļā.

Ugunsgrēka izcelšanās iespējamais iemesls ir tehnoloģisko iekārtu bojājums vai arī pārkāpumi tehnoloģiskajā procesā, kā rezultātā radusies dzirkstele, no kursa aizdegušās linu pakulas.

Pakulu aizdegšanās notikusi bunkurā starp ēkas otro un trešo stāvu, no kurienes liesmas izplatījušās pa ventilācijas šahtām.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtina sarežģītais ēkas plānojums. Ik pa brīdim atjaunojoties gruzdēšana, tādēļ nepieciešam pastāvīga ugunsdzēsēju uzraudzība.

Ugunsgrēka dzēšanā linu pārstrādes ražotnē bija iesaistītas četras autocisternas, tai skaitā pa vienai no Viļāniem un Maltas, un auto kāpnes. Kopumā ugunsgrēka likvidēšanā bija iesaistīti 17 VUGD darbinieki.

Jau vēstīts, ka vakar Rēzeknē ugunsgrēks izcēlies kādā trīsstāvu ražošanas ēkā. VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūru LETA informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu Rēzeknē, Zilupes ielā VUGD saņemts plkst.17.

Minētajā ēkā dega bunkurs 96 kvadrātmetru platībā, tehnoloģiskā šahta 12 kvadrātmetru platībā, četras ventilācijas šahtas 32 kvadrātmetru platībā un trīs vietās dega putekļi trīs kvadrātmetru platībā.

Plkst. 20.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts, taču tā dzēšanas darbi joprojām turpinās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)