Banner 980x90

Par Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Švarcs

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Savstarpēji vienojoties saglabāt iepriekšējo sadarbības modeli, pašvaldībā ievēlēto politisko spēku pārstāvji Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja amatā vienbalsīgi ievēlējuši līdzšinējo pašvaldības vadītāju, apvienotā "Latgales partijas", "Visu Latvijai!" – "TB/LNNK", "Vienotība" saraksta līderi Monvīdu Švarcu.

Savukārt par domes priekšsēdētāja vietnieci atkārtoti tika ievēlēta "Saskaņas" saraksta līdere Elvīra Pizāne.

Jau vēstīts, ka Pizāne, Švarcs, Staņislavs Šķesters (ZZS), Igors Kolosovs ("Alternative") un Guntis Rasims (LRA) - savstarpēji vienojušies saglabāt pašvaldībā iepriekšējo sadarbības modeli. Tāpat panākta vienošanās par atbildības sfērām darbam pastāvīgo jautājumu komitejās.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, "Saskaņa" Rēzeknes novada domē šajās vēlēšanās guvusi 32,34% vēlētāju atbalstu un sešas vietas, bet apvienotais "Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un partijas "Vienotība" saraksts - 31,37% vēlētāju balsu un piecas vietas.

2013.gadā partiju apvienība, kurā startēja arī "Reformu partija", ar Švarcu priekšgalā guva 37,72% balsu, bet "Saskaņas centrs" - 33,69% vēlētāju balsu.

Šogad vēlēšanās domē iekļuvusi arī Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsoja 16,03% vēlētāju (trīs vietas), partija "Alternative" - 9% vēlētāju (divas vietas) un Latvijas Reģionu apvienība - 8,28% vēlētāju (viena vieta). Domē ar 1,79% vēlētāju atbalstu neiekļuva partija "Vienoti Latvijai".

Līdzšinējā domes sasaukumā darbojās četras partijas un to apvienības, kas būs pārstāvētas arī jaunajā sasaukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)