Banner 980x90

Par Rēzeknes SEZ "Gada uzņēmumiem" kļūst "NewFuels", "Verems" un "Rēzeknes Dzirnavnieks"

Rezekne24.lv
Rezekne24.lv
Izvērtējot 2015.gada rādītājus, par Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) "Gada uzņēmumiem" nosaukti SIA "NewFuels" un SIA "Verems" - lielo/vidējo komercsabiedrību grupā un AS "Rēzeknes Dzirnavnieks" - mazo komercsabiedrību grupā, aģentūru LETA informēja RSEZ pārvaldes ārējo sakaru organizatore Baiba Baltace.

Kokskaidu granulu ražošanas uzņēmums "NewFuels" RSEZ komercsabiedrību gada balvas konkursā ierindojās 1.vietā nominācijās "Gada investīcijas" un "Straujāk augušais uzņēmums" un 2.vietā nominācijās "Gada ražotājs", "Lielākais nodokļu maksātājs" un "Lielākais eksportētājs". Pēc sociālo partneru ierosinājuma uzņēmumam tika piešķirts arī atzinības raksts "Par nodarbinātības veicināšanu". 2015.gadā uzņēmuma attīstībā SIA "NewFuels" investējusi vairāk nekā 7,7 miljonu eiro, tās kopējais apgrozījums bija 15,4 miljoni eiro. "NewFuels" nodarbina 52 strādājošos.

Savukārt bērza saplākšņa ražotājs "Verems" konkursā 1.vietu ieguva nominācijās "Gada ražotājs", "Lielākais nodokļu maksātājs" un "Straujāk augošais uzņēmums", kā arī 3.vietu nominācijās "Lielākais eksportētājs" un "Gada investīcijas". Uzņēmums saņēmis arī atzinības rakstu "Kā stabilākais uzņēmums". 2015.gadā uzņēmuma kopējais apgrozījums bija 29,9 miljoni eiro, nodokļos valstij nomaksāti vairāk nekā divi miljoni eiro. Uzņēmumā strādā 339 darbinieki.

Graudu elevatora uzņēmums AS "Rēzeknes Dzirnavnieks" konkursā ieguvis 1.vietu nominācijās "Gada pakalpojuma sniedzējs", "Lielākais nodokļu maksātājs" un "Straujāk augošais uzņēmums" un 3.vietu nominācijā "Gada investīcijas". Pēc sociālo partneru ierosinājuma uzņēmumam piešķirts atzinības raksts "Par atbildīgu sociālo partnerību un mecenātismu". "Rēzeknes Dzirnavnieks" 2015.gadā sniedzis pakalpojumus par četriem miljoniem eiro, palielinot kopējo apgrozījumu par 20%, un nodarbinājis 36 darbiniekus.

RSEZ komercsabiedrību "Gada balvas" konkurss tiek organizēts jau piekto gadu ar mērķi izvērtēt uzņēmumu darbību un godināt sekmīgākos. Konkursā uzņēmumi tika vērtēti astoņās nominācijās: "Gada pakalpojuma sniedzējs", "Gada ražotājs", "Lielākais nodokļu maksātājs", "Lielākais eksportētājs", "Gada investīcijas", "Gada inovācijas", "Straujāk augošais uzņēmums" un "Gada uzņēmums". Atbilstoši to apmēram uzņēmumu sasniegumu izvērtēšana notika lielo/vidējo un mazo komercsabiedrību grupās.

RSEZ komercsabiedrību "Gada balvas" konkursā Atzinības raksti par ieguldījumu RSEZ attīstībā 2015.gadā lielo/vidējo komercsabiedrību grupā tika piešķirti uzņēmumiem SIA "LEAX Rēzekne", AS "Rebir" un SIA "Magistr-Fiskevegn Group.MFG", bet mazo komercsabiedrību grupā - SIA "Nordkom", SIA "Turmans", SIA "Lation", SIA "MB Properties", SIA "DFD", SIA "IRBIS Technology", SIA "EsJu", SIA "Redius" un SIA "Atmosclear CHP".

Patlaban RSEZ komercsabiedrības statuss ir piešķirts 19 uzņēmumiem. To pārstāvētās būtiskākās nozares ir kokapstrāde, metālapstrāde, iekārtu un instrumentu ražošana, uzglabāšana un noliktavu saimniecība. Kopējais RSEZ komercsabiedrību apgrozījums 2015.gadā bija 70,5 miljoni eiro, tajās nodarbināti kopumā vairāk nekā 811 strādājošie.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)