Banner 980x90

Pasaules mūzikas festivālu "Porta" Rēzeknē atklās ukraiņu kvartets "DakhaBrakha" ar pašmāju apvienību "Tautumeitas"

Jelgava, 13.sept., LETA. 3.novembrī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē ukraiņu kvartets "DakhaBrakha" ar pašmāju mūzikas apvienību "Tautumeitas" atklās pasaules mūzikas festivālu "Porta", aģentūru LETA informēja festivāla direktore Ilze Apsiņa.

Nosaukuma "DakhaBrakha" nozīme meklējama senajā ukraiņu valodā un tiek tulkota kā "ņemt/dot". Eksperimentējot ar ukraiņu folkmūziku, mākslinieki to papildinājuši ar apkārtējās pasaules ritmiem, radot spilgtu, unikālu un neaizmirstamu tēlu, kas palīdz "vest" pasaulē ukraiņu tradicionālas mūzikas potenciālu.

"Esmu bijusi vairākos "DakhaBrakha" koncertos ne tikai Latvijā, bet arī Anglijā un Budapeštā - viņi jebkuru publiku pārņem savā varā! Cilvēki dzied līdzi viņu dziesmām ukrainiski, pat nesaprotot valodu. Esmu absolūta šīs grupas fane, un domāju, ka droši var teikt, ka viņi mani savulaik iedrošināja veidot "Tautumeitas" tādas, kādas tās ir šobrīd. Pirms trīs gadiem, kad sāku viņus klausīties, pat iedomāties nevarēju, ka kādreiz uzstāsimies uz vienas skatuves," komentēja apvienības "Tautumeitas" pārstāve Asnāte Rancāne.

Koncerta apmeklētājiem Latgales vēstniecībā "Gors" būs iespēja kļūt par lieciniekiem unikālai sadarbībai, jo viesi no Ukrainas vienosies kopējā muzikālā piedzīvojumā ar "Tautumeitām".

Savukārt 4.novembrī "Porta" klausītājiem savas durvis vērs Cēsu koncertzāle. Koncerta pirmajā daļā būs iespēja doties muzikālā ceļojumā ar basku polifonās dziedāšanas meistariem un perkusionistiem "Kalakan". Basku tradicionālās mūzikas maskulīno skanējumu papildinās laikmetīgās dejas horeogrāfes un dejotājas, izrādes "Kvēldiegs" autores Lienes Gravas liegā gaisa deja.

Koncerta otrajā daļā arī Cēsu koncertzāles viesiem būs iespēja baudīt ukraiņu etniskā haosa grupu "DakhaBrakha".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)