Banner 980x90

"Latgales enerģija" atmaksājusi "Rēzeknes siltumtīkliem" materiālo atlīdzību

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Saskaņā ar Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas lēmumu SIA "Latgales enerģija" ir atmaksājusi AS "Rēzeknes siltumtīkli" materiālo atlīdzību, aģentūrai LETA pastāstīja "Rēzeknes siltumtīklu" valdes loceklis Aldis Mežals.

Saskaņā ar diviem izpildrakstiem SIA "Latgales enerģija" bija jāatmaksā AS "Rēzeknes siltumtīkli" 4 951 284 eiro. Kādu naudas summu AS "Rēzeknes siltumtīkli" ir saņēmusi, Mežals gan neatklāja, vien paskaidroja, ka saņemtos līdzekļus plānots novirzīt uzņēmuma attīstībai - jaunu iekārtu iegādei, siltumtrašu remontam un kurināmā iegādei.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, 2005.gadā visi uzņēmuma "Rēzeknes siltumtīkli" aktīvi uz 30 gadiem tika iznomāti SIA "Latgales enerģija". Kompānija tolaik nodarbojās ar siltumenerģijas ražošanu pilsētā. Kā zināms, ar uzņēmuma pārstāvjiem, kurus tautā dēvēja par "lietuviešiem", bija daudz dažādu problēmu. Rezultātā jau 2008.gadā Latgales pašvaldību daudznozaru sabiedrisko pakalpojumu regulatorā tika nolemts anulēt "Latgales enerģijas" licenci.

Faktiski tajā brīdī arī sākās tiesvedība starp SIA "Latgales enerģija" un AS "Rēzeknes siltumtīkli", kas turpinājās astoņus gadus. Tiesvedībai bija dažādi iemesli, tostarp līguma ar SIA "Latgales enerģija" laušana, no "lietuviešu" puses neizmaksātā nomas maksa un parāds uzņēmumam "Rēzeknes enerģija" par dabasgāzi.

Savulaik, lai nepieļautu, ka pilsēta un tās iedzīvotāji tiek atstāti bez apkures, pašvaldība pat bija spiesta ņemt kredītu, kurš tai ir jāatmaksā. Beidzot šī tiesvedība ir noslēgusies.

No piedzenamās minētās naudas summas plānots izmaksāt algu parādus, valsts nodevas, norēķināties ar kreditoriem un AS "Rēzeknes siltumtīkli".

Cik liela naudas summa tiks atmaksāta Rēzeknes siltumenerģijas ražošanas uzņēmumam, pašvaldībā pagaidām nemācēja teikt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)