Banner 980x90

"NewFuels" jaunais īpašnieks paplašina ražošanu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums SIA "NewFuels" ir vērienīgākā kokskaidu granulu ražotne Latvijā, kas nodrošina vienas no lielākajām tiešajām ārzemju investīcijām Latgalē, pilsētas informācijas portālu Rezekne24.lv informē Nordea bankas Komunikācijas projektu vadītājs Edgars Žilde.

Par uzņēmuma vienīgo īpašnieku šobrīd kļuvis Grieķijas pilsonis Andreas Tserni, kurš ir gandarīts par Nordea bankas 24 miljonu eiro lielu finansējuma piešķiršanu rūpniecības paplašināšanai, apgrozāmo līdzekļu vajadzībām un koģenerācijas stacijas attīstībai.

Andreas Tserni, kuram līdz šim piederēja 49,96% uzņēmuma daļu, ir iegādājies atlikušos 50.04% no "Clear Energy Holdings S.A." un ir vienīgais kokskaidu granulu ražotāja SIA "NewFuels" RSEZ un koģenerācijas stacijas SIA "Atmosclear CHP" uzņēmumu īpašnieks.

"Esmu ļoti priecīgs par "NewFuels" 100% iegādi. Man ir ilgtermiņa investīciju plāns gan "NewFuels", gan koģenerācijas stacijai. Esmu apņēmības pilns turpināt to attīstību un paplašināšanos, lai uzlabotu kvalitāti un efektivitāti. Esmu gandarīts par sadarbību ar Nordea banku Latvijā, kas atbalsta gan "NewFuels", gan koģenerācijas staciju. Ar nepacietību gaidu turpmāko ekonomiskās attīstības sadarbību ar to nākotnē." komentē jaunais īpašnieks Andreas Tserni.

2015.gadā Nordea banka piešķīra uzņēmumam 7,9 miljonu eiro kredītu koģenerācijas stacijas izbūvei, nodrošinot iespēju ražot elektroenerģiju un apgādājot granulu rūpnīcu ar nepieciešamo siltumenerģiju.

Šogad uzņēmumam, kurš savā ražotnē nodarbina jau 63 darbiniekus, banka piešķīrusi vēl papildu 15,50 miljonus eiro tālākai attīstībai, palielinot rūpnīcā saražotās produkcijas apjomu no 140 000 uz 220 000 tonnu un ļaujot ražot gan industriālās, gan mājsaimniecību granulas. Tas ļāvis nostiprināt pozīcijas tirgū, ražojot būtisku kokskaidu granulu apjomu Eiropas kontekstā.

"Mums ir patiess prieks sadarboties ar uzņēmumu, kas spēj balstīt reģiona ekonomisko labklājību tik lielos apmēros. Eiropas līmeņa rūpnīcas Latvijā nodrošina darbavietas iedzīvotājiem, kā arī palīdz citiem nozares spēlētājiem ar cerību raudzīties nākotnē, attīstot un izmantojot arvien jaunas biznesa iespējas," komentē Nordea bankas Latvijā vadītājs Jānis Buks.

SIA "NewFuels" RSEZ pamatkapitālu veido 100% ārvalstu investoru ieguldījumi, kas šobrīd sastāda 23 miljonus EUR. Uzņēmums savu darbību veic atbilstoši augstākajām industrijas prasībām un ir saņēmis visus nepieciešamos kvalitātes sertifikātus – SBP (Sustainable Biomass Partnership), EnPlus A2, GGL (Green Gold Label) un FSC Control.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)