Banner 980x90

"Rēzeknes gaļas kombinātam" Krievijas embargo un cūku mēra dēļ būtisks finanšu rādītāju kritums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" pagājušajā gadā strādājis ar 11% apgrozījuma un 53% peļņas kritumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma apgrozījums bija 28,102 miljoni eiro salīdzinājumā ar 31,691 miljonu iepriekšējā gadā, bet peļņa - 673 961 eiro salīdzinājumā ar 1,440 miljonu eiro peļņu 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmuma produkcijas ražošanas un realizācijas apjoms salīdzinājumā ar 2014.gadu ir samazinājies par 88,7%, bet realizācijas apjoms uzņēmumam būtiskajos trešo valstu tirgos sarucis 13 reizes, kas naudas izteiksmē veido 2,79 miljonus eiro.

Finanšu rādītāju krituma galvenais cēlonis bijis jau iepriekšējā gadā noteiktais Krievijas embargo Eiropas Savienības, tostarp Latvijas, pārtikas produkcijai, kā arī Āfrikas cūku mēra izplatība, kas izraisīja gaļas pārprodukciju un cenu kritumu.

Lai izlīdzinātu ražošanas un realizācijas apjomu kritumu, pagājušajā gadā un arī šogad uzņēmums akcentē darbu pie sortimenta paplašināšanas, aktīvas produktu virzīšanas tirgū un jaunu tirgu apguves. Ņemot vērā tendenci, ka patērētāji dod priekšroku vietējam produktam, gada nogalē uzņēmums ieguva nacionālās kvalitātes shēmas jeb "Zaļās karotītes" atbilstības sertifikātu, ar attiecīgo zīmolu marķējot cūkgaļu.

Tāpat kā pērn, arī šajā gadā kā nozīmīga tiek vērtēta aktīva dalība industrijas izstādēs, piemēram, "Sial China" Šanhajā, "Word of privat Label" Amsterdamā. Tāpat tiks meklēti jauni sadarbības partneri Eiropas Savienībā, Gruzijā, Kazahstānā, Baltkrievijā un citviet.

"Rēzeknes gaļas kombināts" reģistrēts 2001.gadā, pamatkapitāls ir 93 152 eiro, nodarbināto skaits pagājušajā gadā - 381.

"Rēzeknes gaļas kombināts" ir pilna cikla gaļas pārstrādes uzņēmums, kurā tiek nodrošināts viss process, sākot ar lopu kaušanu un beidzot ar gatavās produkcijas piegādi veikaliem. Uzņēmums ražo ap 300 produktu veidu, tostarp desas, cīsiņus, žāvējumus, kulinārijas izstrādājumus, konservus, kā arī pusfabrikātus - šašlikus, kupātus, pelmeņus u.c.

Uzņēmuma lielākā īpašniece ar 44,05% kapitāldaļu ir Vineta Piteronoka, pa 25% pieder Rozai Džamaldajevai un SIA "AB Holding", bet 5,95% - Sergejam Kuzņecovam.

"Rēzeknes gaļas kombināts" kopš 2010.gada iekļauts uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā SIA "AB Holding", kurā ir arī SIA "Daugavpils gaļas kombināts" un AS "Ventspils zivju konservu kombināts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)