Banner 980x90

Rēzeknē apkopo sūdzības par jauno transporta shēmu un rīkos iedzīvotāju aptauju

Rīga, 12.jūl., LETA. Rēzeknes pašvaldība apkopo iedzīvotāju sūdzības par jauno SIA "Rēzeknes satiksme" jauno sabiedriskā transporta shēmu, bet augustā notiks arī iedzīvotāju aptauja, lai izvēlētos optimālo satiksmes variantu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Plānots, ka jaunā transporta shēma, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, tiks koriģēta, bet augustā viedokli par to būs iespēja izteikt pašvaldības organizētā aptaujā. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) uzsvēra, ka gadījumā, ja vismaz 50% aptaujas dalībnieku ar shēmu būs apmierināti, tā tiks atstāta spēkā, savukārt, ja vairākums to neatbalstīs, uz domi tiks virzīts jautājums par iepriekšējā sabiedriskā transporta satiksmes plānojuma atgriešanu.

Ceturtdien Rēzeknes domes sēdes laikā uzklausīts arī "Rēzeknes satiksmes" ziņojums, kurā uzņēmuma pārstāvji uzsvēra, ka visas sūdzības tiek fiksētas un iespēju robežās jaunā shēma tiek koriģēta. Priekšsēdētājs klātesošajiem norādīja, ka augustā domes sēdē tiks skatīts galīgais shēmas variants. Vairākums deputātu šādu variantu akceptēja.

Balsojumu plānots organizēt Rēzeknes pašvaldības oficiālajā mājas lapā, kā arī pašvaldības laikrakstā "Rēzeknes Vēstnesis".

Jau vēstīts, ka jūlijā Rēzeknē stājusies spēkā jauna sabiedriskā transporta kustības shēma, kas darbojas pēc metropolitēna principa. Līdz šim praktiski visos maršrutos ceļa lielākā daļa bija gar Atbrīvošanas aleju, autobusi dublēja cits citu, veidojot tā dēvēto "lokomotīvi". Tagad dažādu maršrutu autobusi "tikās" tikai dažos galvenās alejas punktos. Autobusi riņķo pa pilsētu pēc metropolitēna principa, proti, lai tiktu līdz konkrētai vietai, dažkārt būs jāveic pārsēšanās.

Līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu visi braukšanas atvieglojumi sabiedriskajā transportā palikuši spēkā. Arī biļetes cena nemainīsies un ir 0,5 eiro.

Taču tagad, iekāpjot autobusā, izsniegta pārsēšanās biļete, uz kuras būs norādīts tās darbības laiks - 60 minūtes. Tas nozīmē, ka šajā laikā varēs pārsēsties no viena autobusa citā, nepērkot jaunu biļeti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)