Banner 980x90

Rēzeknē ar krītiņiem uz trotuāra rakstīs citātus

Daugavpils, 10.maijs, LETA. Atzīmējot Valsts valodas dienu, 13.maijā plkst.12 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina piedalīties akcijā "Valoda uz trotuāra", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Pasākuma gaitā tā dalībnieki pie bibliotēkas ieejas ar krītiņiem rakstīs savus iemīļotākos latviešu, arī latgaliešu, literatūras citātus.

Akcijas rīkotāji aicina piepildīt ielas, pagalmus un laukumus ar savu iemīļotāko rakstnieku dzejas un prozas rindām un dalīties ar fotogrāfijām sociālajos tīklos.

Akciju "Valoda uz trotuāra" organizē Rakstniecības un mūzikas muzejs, Piebalgas muzeju apvienība "Orisāre", Krišjāņa Barona muzejs un Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs, iesaistīties tajā aicināts ikviens interesents.

Jau sesto gadu Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina svinēt Valsts valodas dienu. Aizvadītajos gados Valsts valodas diena Latvijā svinēta visdažādākajos veidos – norisinājušās gan orientēšanās spēles, gan dzejas un repa sacīkstes, gan erudīcijas un radošo darbu konkursi, tikušas organizētas akcijas sociālajos tīklos, kā arī zibakcijas dažādajās Latvijas Alunāna ielās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)