Banner 980x90

Rēzeknē atjauno brāļu kapus Miera ielā

Foto no www.rezekne.lv
Foto no www.rezekne.lv
Rēzeknē Sarkanās armijas karavīru brāļu kapos Miera ielā sākušies apbedīšanas kompleksa atjaunošanas darbi, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šo remontdarbu iniciatore ir Rēzeknes pilsētas dome, kura vēl pirms pusotra gada sāka pārrunas ar Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulātu Daugavpilī par minēto darbu finansēšanu.

Remonta un atjaunošanas darbi Sarkanās armijas karavīru brāļu kapos Miera ielā notiek saskaņā ar vienošanos starp Krievijas Federācijas valdību un Latvijas Republikas valdību par Latvijas apbedījuma vietām Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījuma vietām Latvijas Republikas teritorijā. Darbus finansē Krievijas Federācija, kopējā finansējuma summa - 27 558 ASV dolāri (24 880 eiro). Līgums par remonta un atjaunošanas darbu veikšanu ir noslēgts ar Rēzeknes firmu "Baltijas celtnieks", pamatojoties uz iepirkuma procedūras rezultātiem.

Sarkanās armijas karavīru brāļu kapu Miera ielā atjaunošanas projektu izstrādājuši Krievijas speciālisti. Tas paredz visu betona kapu pieminekļu nojaukšanu, vairākums no kuriem atrodas neapmierinošā stāvoklī, celmu izrakšanu, zāliena sakārtošanu un celiņu apmaļu izbūvi. Apbedījumu kompleksa teritorijā tiks izvietotas apmēram 50 plāksnes no melnā granīta ar šeit apglabāto Sarkanās armijas karavīru vārdiem, turklāt katrs vārds un uzvārds vēlreiz tiks pārbaudīts Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas arhīvos.

Savukārt Rēzeknes pilsētas saimniecības pārvalde pašreiz sagatavo tāmi un tehnisko dokumentāciju brāļu kapu nožogojuma nomaiņai un 14 krustu remontam, tostarp arī 1917.-1918.gadā kritušo latviešu karavīru kapu vietās, kā arī vienas civilās personas, kuras apbedījuma vieta atrodas brāļu kapu teritorijā, kapa pieminekļa atjaunošanai.

Saskaņā ar līguma noteikumiem remonta un atjaunošanas darbi brāļu kapos Miera ielā jāpabeidz šā gada augustā.

Sadarbības starp Rēzeknes pilsētas domi un Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulātu gaitā 2009.gadā skvērā pie Rēzeknes 2.vidusskolas tika restaurēts obelisks padomju virsniekiem, kā arī labiekārtota piegulošā teritorija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)