Banner 980x90

Rēzeknē atklās Osvalda Zvejsalnieka izstādi "Veltījums pilsētai"

Foto no www.rezekne.lv
Foto no www.rezekne.lv
Trešdien, 27.jūlijā, plkst.15.00 Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, tiks atklāta gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora un Rēzeknes Goda pilsoņa Osvalda Zvejsalnieka darbu izstāde "Veltījums pilsētai", aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Katedrāles torņu smailes ir pārliecinoša Rēzeknes panorāmas dominante, lai no kuras puses mēs skatienu pavērstu uz pilsētu. Pavasara vējos, ziemas mierā vai ar zilu mākonīti šīs celtnes majestātiskums arvien ir nezūdoša vērtība Osvalda Zvejsalnieka Rēzeknes ainavās.

Tikpat nozīmīga ir vecās pilsētas ieliņu burvība ar ziedošiem dārziem, dēļu žogiem un klusiem pagalmiem. Laikam ritot, mainās mākslinieka otas triepiena raksts un krāsu palete, taču nemainīga ir mīlestība un cieņa uz savu pilsētu - Rēzekni.

Latgales Kultūrvēstures muzejā izstāde būs apskatāma līdz trešdienai, 3.septembrim.

Zvejsalnieks dzimis 1944.gada 21.martā Varakļānos, 1971.gadā pabeidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, kopš 1976.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. No 1970.gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, vēlāk ir Rēzeknes mākslas koledžas direktors un Mākslas akadēmijas Rēzeknes filiāles vadītājs, šobrīd - Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors.

Kopš 1971.gada piedalījies vairāk nekā 60 novada, valsts un starptautiskajās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalās starptautiskos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)