Banner 980x90

Rēzeknē atklās Pirmā Latgales kongresa simtgadei veltītu izstādi

Daugavpils, 3.maijs, LETA. Šodien Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta Pirmā Latgales kongresa simtgadei veltīta tematiskā izstāde "Pāri slieksnim", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Izstādē varēs iepazīt autentiskus priekšmetus, dokumentus, fotogrāfijas, ar audio, video, gaismas projekciju palīdzību tiks radīta laikmeta noskaņa.

Tāpat tiks piedāvāta ceļojošā izstāde, kas sastāv no sešiem divpusēji skatāmiem stendiem un vienas divpusējas plakātsienas. Vienā stenda pusē izvietota informācija, kas atklāj dažādus vēstures avotus, faktus un notikumus. Otra puse veidota izglītojoša ar iespēju skolēniem skolotāja vadībā diskutēt par vēstures notikumiem un darba lapās pildīt uzdevumus.

Izstāde "Pāri slieksnim" Latgales Kultūrvēstures muzejā būs skatāma līdz gada beigām. 1917.gada 9.-10.maijā (pēc vecā stila 26.-27.aprīlī) Rēzeknē notika Pirmais Latgales kongress, kurā tika pieņemts lēmums par Latgales atdalīšanos no Vitebskas guberņas un apvienošanos ar pārējiem Latvijas novadiem. Šis lēmums bija izšķirošais turpmākajiem notikumiem, kad 1918.gada 18.novembrī tika proklamēta Latvijas Republika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)