Banner 980x90

Rēzeknē būs apskatāma "Tele2" interaktīvā izstāde "Latvijas alfabēts"

Daugavpils, 15.maijs, LETA. No piektdienas, 18.maija, Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā būs apskatāma "Tele2" interaktīvā izstāde "Latvijas alfabēts", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

"Tele2" 4G Ekspedīcijas gaitā izdevies dabā atrast visus 33 latviešu alfabēta burtus, un katru no tiem veido kāda Latvijas ainava no putna lidojuma. Unikālais alfabēts ir "Tele2" dāvina valstij tās simtgades jubilejā.

"Latvijas alfabēta" ideja radusies 4G drona ekspedīcijas gaitā, kad, vērojot Latvijas dabu no augšas, sapratām, ka tās reljefs, ceļu līkumi, koku stādījumi, upes un ezeri veido visdažādākās figūras un arī latviešu burtus. Grūti iedomāties, bet, lidojot pāri pļavām, pēkšņi ieraugi A, B vai pat Ņ burtu, ko veido ābeļdārzs vai ezers. Šādi, pārlidojot valsti krustām šķērsām, atradām veselu alfabētu," stāsta "Tele2" mārketinga vadītāja un 4G drona ekspedīcijas dalībniece Ilze Žukova.

4G dronu inženieri sākotnēji veidoja, lai varētu apsekot bāzes stacijas grūti sasniedzamās vietās un lai varētu veikt interneta kvalitātes mērījumus. Taču "Tele2" komanda saskatīja potenciālu jaunajā tehnoloģijā kā rezultātā ir izveidota unikāla interaktīvā izstāde "Latvijas alfabēts", atzīmē "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Mobilo sakaru operatora "Tele2" izveidotā "Latvijas alfabēta" interaktīvā izstāde savu ceļojumu sāka pērn novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Latgales Kultūrvēstures muzejā izstāde būs apskatāma līdz 22.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)