Banner 980x90

Rēzeknē būs skatāma garīdznieka un koktēlnieka Antona Rimoviča koka skulptūru izstāde

Daugavpils, 5.marts, LETA. No 7.marta Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā būs apskatāma garīdznieka un koktēlnieka Antona Rimoviča koka skulptūru izstāde "Antons Rimovičs: Dievam un cilvēkam" no Lietuvas Šauļu "Aušros" muzeja, aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Rimovičs nebija mācījies mākslu, taču iedvesmu guva baznīcās, baroka tēlniecībā un tautas mākslā. Viņa koka skulptūras ir saistītas ar reliģiskām tēmām un balstās baznīcas mākslas ikonogrāfijā. Izstādē ir apskatāmi 58 koka bareljefi un stājtēlniecības darbi.

Izstāde ir apskatāma, pateicoties starptautiskam projektam, kuru realizē Šauļu "Aušros" muzejs Lietuvā kopā ar partneriem Baltkrievijā un Latvijā.

Izstāde "Antons Rimovičs: Dievam un Cilvēkam" Rēzeknē būs apskatāma līdz 7.aprīlim. Līdz šim tā bija apskatāma Preiļos. Šogad minētā izstāde būs apskatāma arī vairākos citos Latgales muzejos.

Mācītājs un koktēlnieks Antons Rimovičs dzimis 1865.gada 28.oktobrī Šakinas ciemā, Lietuvā. Taču priestera darba mūžs aizvadīts Latvijā, kur arī tapuši viņa koktēlniecības darbi. Savā testamentā viņš tos novēlēja "Aušros" muzejam Lietuvā, un tagad daļa no tiem uz izstādes laiku ir atgriezušies Latvijā, lai mums būtu iespēja no jauna atklāt Rimoviča daiļradi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)