Banner 980x90

Rēzeknē būs skatāma RMDV kvalifikācijas darbu izstāde "Es varu"

Daugavpils, 19.jūn., LETA. Trešdien, 20.jūnijā, Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā tiks atklāta Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (RMDV) Mākslu izglītības programmas izglītojamo kvalifikācijas darbu izstāde "Es varu", aģentūru LETA informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Izstādē apskatāmajos darbos atspoguļojas izglītojamo četros mācību gados iegūtās zināšanas, kas mijas ar personīgo brīvības sajūtu un izaicinājumu uz eksperimentu. Audzēkņu veikums viņu skolotāju vadībā apliecina jauno mākslinieku varēšanu paust savas izvēlētās tēmas būtību mākslas valodā, lietot apgūtos tehniskos paņēmienus, ļauties radošai iedvesmai un meklējot savu ceļu mākslā.

Izstādē piedalās seši RMDV Mākslu izglītības programmas audzēkņi – Laima Andrejeva, Jolanta Kļaviņa, Džesika Paegle, Jekaterina Plaunova, Jolanta Sarmule un Jūlija Šilova.

Jaunās mākslinieces pārstāv dažādu žanru glezniecību: portretu, pilsētas ainavu, opārta ietekmi gleznojumā, ilustrāciju. Tehniskajā izpildījumā katra autore lieto sev interesantāko un tīkamāko izpausmes veidu: eļļas glezniecību, kolāžu, špakteļlāpstas izmantošanu glezniecībā, dažādu tehniku apvienojumu pilsētas ilustrācijas atspoguļošanā. Arī gleznojumu formāti ir dažāda lieluma, no 15 x 20 cm līdz 70 x 150 cm, apgūstot dažādas virsmas, gan glezniecībā ierasto audeklu, gan kartonu un koka izstrādājumu pamatni.

Izstāde "Es varu" Latgales Kultūrvēstures muzejā būs aplūkojama līdz 15.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)