Banner 980x90

Rēzeknē darbu sākusi patversme-atskurbtuve

Daugavpils, 3.apr., LETA. Rēzeknē, izremontētajā ēkā Bukmuižas ielā 3 durvis vērusi patversme-atskurbtuve, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar projektu patversmes pakalpojumi bezpajumtniekiem turpmāk būs pieejami divos līmeņos.

Ēkas pirmajā stāvā ir izvietotas uzņemšanas un dežuranta telpas, ēdnīca, ap 22 gultasvietām vāji motivētajiem bezpajumtniekiem, kā arī dienas centrs klientu brīvā laika pavadīšanai.

Otrajā stāvā ierīkotas 29 gultas patversmes klientiem, kuri vēlas integrēties sabiedrībā un gatavi klausīties izglītojošas lekcijas par socializācijas prasmēm. Blakus atrodas patversmes vadītāja un sociālo darbinieku kabineti, personāla atpūtas istaba un procedūru kabinets.

Līdz ar jaunā objekta nodošanu ekspluatācijā pilsētā beidzot ir atrisināta vietu trūkuma problēma bezpajumtniekiem. Vietu skaits no 30 ir palielināts līdz 56.

Ēkā sākusi pilnvērtīgi darboties arī atskurbtuve, kur klientiem tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, atskurbināšanas pakalpojumi, kā arī higiēniskās pašapkopes iespēja – darbojas duša un sanitārais mezgls.

Projekta 1.kārtas darbu pilnīgai pabeigšanai atlicis vien labiekārtot pieguļošo teritoriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)